www.car.cz
 

Zuzík (Minaříkovic) si dojel na domácích tratích pro bronz
     10.10.2006 22:32 - tisková zpráva


Posádka Rally Sport Klubu Příbram Zuzana Minaříková a Daniela Králová startovala o víkendu s vozem Škoda Felicia 1,6 ve třídě A6 v rámci XXVIII.Fuchs Oil Rally Příbram 2006.

 

Zuzka Minaříková pochází z Příbramska a tak závěrečný podnik MMČR byl domácím závodem. V letošní sezóně Minaříková s Felicií 1,6 připravovanou v dílnách hlubošského týmu Montcar Autosport příliš nestartovala, přesto si svoji oblíbenou soutěž nemohla nechat ujít.

 

Dámská posádka vstoupila do soutěže slušně a rozjela svoje účinkování na soutěži sedmým místem ve třídě. „Zpočátku jsme nevěděli, co můžeme od soutěže očekávat. Moc jsem toho letos nenajezdila a tak mým cílem bylo především dokončit soutěž. Mým největším strašákem byla Vystrkovská rychlostní zkouška. Sice jsem ji již v minulých letech absolvovala, ale nějak mi nesedí. Navíc jsme si prožily několik krizovek. V jedné ze zatáček jsme nedobrzdily a málem spadly do příkopu. Naštěstí vše dopadlo dobře a mohly jsme s menší ztrátou pokračovat v soutěži,“  podotkla Minaříková.

 

Zuzana Minaříková s Danielou Královou pokračovaly v dobrém výkonu i v dalším průběhu soutěže a postupně stoupaly výsledkovou listinou až na čtvrté místo ve třídě A6.

Ve druhé etapě chtěla příbramská závodnice udržet nastolené tempo a čekat na případné problémy soupeřů.

 

„Po první etapě jsme měly nadosah neuvěřitelnou třetí příčku ve třídě. Naším cílem bylo vyvarovat se chyb a čekat, zdali udělá některá z posádek před námi chybu. Na osmnácté rychlostní zkoušce se do problému dostal před námi jedoucí Pletka a tím se nám třetí místo velmi přiblížilo. Tomáš Pletka nám však nic nenechal zadarmo a na závěrečných třech měřených úsecích začal stahovat náš náskok,“ řekla k průběhu druhé etapy Zuzana Minaříková.

 

Na závěrečné rychlostní zkoušce se tak odehrál souboj o třetí místo mezi Pletkou a Minaříkovou. „Před závěrečnou sekcí jsme v servisu počítaly časy a přemýšlely, jestli je v našich možnostech udržet třetí místo. Byly to moje nejtěžší rychlostní zkoušky v životě. Takhle jsem se ještě necítila. Po dojezdu závěrečnou RZ nejdříve zavládl smutek, neboť Pletka zajel o dost rychlejší čas v RZtě, nežli při prvním průjezdu.

 

Byla jsem hodně zklamaná, když mě najednou Daniela začala radostně mlátit rozpisem. Přestože nevím kde, tak jsme se také oproti prvnímu průjezdu dost zlepšily a udržely náskok 5,7 vteřin na čtvrtého Pletku. Chtěla bych poděkovat celému týmu Montcar Autosport za perfektně připravený vůz během soutěže a všem partnerům, díky kterým jsem mohla startovat,“ řekla s úsměvem v cíli Zuzka Minaříková.

 

 

Výsledky třídy A6 v rámci Fuchs Oil Rally Příbram:

  1. Tlusťák            Citroen Saxo Kit Car
  2. J.Vlček            Peugeot 206 Kit Car
  3. Minaříková    Škoda Felicia 1,6
  4. Pletka              Škoda Felicia
  5. Blahout            VAZ 21074
  6. Tomek             Škoda Felicia Kit Car

 

 

Marek Felt

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   A1GP Brno 2006 - foto Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose