www.car.cz
 

Labská - Jiří Volf poprvé s Lancerem Evo IX
     13.10.2006 08:31 - tisková zpráva


Tým NTS Plzeň - Gassner Rallisport zbrojí na finálové boje v domácím šampionátu sprintrally. Posádka Jiří Volf - Petr Novák se na start Labské Trotina rally, předposledního podniku sezony, který se jede ve dnech 13. a 14. října v okolí Hradce Králové a Žamberka, postaví s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX.

 

Jiří Volf s Petrem Novákem, resp. Františkem Rajnohou, se v dosavadním průběhu sezony na tratích domácích sprintů objevovali s Lancerem osmé evoluce. Dílčí výsledky vynesly posádce třetí příčku průběžné klasifikace MČR sprintrally, když na druhého Vladimíra Barvíka ztrácí Jiří Volf jen devět bodů. Právě slibná pozice před dvojicí závěrečných podniků přiměla tým k přezbrojení na modernější techniku.

 

„Nevím, co od vozu mohu čekat, protože jej poprvé otestuji až v pátek těsně před závodem. Každopádně doufám, že si rychle zvyknu a na Labské se nám povede zajet co nejlepší výsledek,“ řekl před zahájením seznamovacích jízd Jiří Volf.

 

Brněnský jezdec se na východočeskou soutěž velmi těší, neboť zdejší tratě se mu zamlouvaly již loni, kdy si jich ale příliš neužil, protože musel po technických problémech předčasně odstoupit.

 

„Odstoupení nás mrzelo moc, protože se mi tratě Labské hodně líbily a svým charakterem mi vyhovovaly. Navíc i začátek soutěže nám vyšel bez krizí a měli jsme to dobře rozjeté,“ vzpomíná na loňskou smůlu se Škodou Octavia WRC Jura a doufá, že si snad letos v okolí Žamberka spraví chuť.

 

Po přestávce v důsledku pracovního zaneprázdnění se na sedadlo spolujezdce vedle Volfa vrací Petr Novák. Otrokovický mitfára by rád navázal na úspěch, který Jirka Volf vybojoval společně s Františkem Rajnohou na předcházející rally ve Vyškově, kde dojeli druzí.

 

„Těším se na krásné vložky Labské rally, na spolupráci s Jurou i nové auto. Jen mě mrzí, že se Labská jede jen jako sprint, kde na nás čeká pouze šest krátkých rychlostních zkoušek a ještě kratší prolog.

 

Každopádně bych byl moc rád, kdybychom v Hradci zabojovali o nejvyšší post a v celkové klasifikaci mistrovství o druhé místo. Doufám, že souboj s Vladimírem Barvíkem, který je zatím průběžně druhý, i s ostatními soupeři bude hodně zajímavý,“ říká Petr Novák a dodává: „Hrozně bych si přál vítězství. Už kvůli Jurovi, kterému zatím nejcennější vavřín stále ještě chybí.“

 

Mitsubishi Lancer Evo IX není jedinou novinkou v týmu Jiřího Volfa. Pro všechny fanoušky týmu byly v tomto týdnu spuštěny internetové stránky www.volfjirka.cz, kde příznivci Jury a Novase naleznou informace, fotografie i populární on-board videa.

 

„Moc rád bych poděkoval týmu svých přátel v čele se Zdendou Sedmidubským, kteří pro nás stránky připravili. Všichni doufáme, že na nich naši fanoušci najdou, co je bude zajímat. Samozřejmě všechny zveme k návštěvě našeho webu a jsme zvědaví, co na něj řeknete,“ vybízí Jirka Volf.

 

Labská Trotina rally startuje ve východočeskám Žamberku v pátek 13. října odpoledne. Navečer budou mít fanoušci příležitost vidět soutěžní posádky v akci při prologu u fotbalového stadiónu ‚Pod lízátky‘ v Hradci Králové.

 

V sobotu 14. října se hlavní dění opět přesune do okolí Žamberka, kde na posádky čeká šest klasických rychlostních zkoušek. Jména vítězů budeme znát v sobotu po 15. hodině, kdy se nejúspěšnější posádky objeví na cílové rampě na náměstí v Žamberku.

 

VOLF MEDIA SERVICE

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   PC Brna 2006, foto František Kocman

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose