www.car.cz
 

Pátek třináctého v Turecku nevyšel: Jan Kopecký nedokončil páteční etapu
     13.10.2006 20:40 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP

Rally of Turkey, Turecko

Pátek, 13.října 2006, Antalya 

Nesmírně náročné podmínky panovaly během páteční etapy Turecké rally na rychlostních testech. Přívalové deště provázející silný vítr silně podmáčely půdu pod šotolinovým povrchem a další dešťová voda již neměla kam odtékat. Ve vyjetých kolejích se tvořily obrovské kaluže, ve kterých se soutěžní vozy velmi těžko ovládaly. Počasí neztížilo již tak náročnou Tureckou rally pouze posádkám závodních vozů, ale i členům soutěžních týmů a pochopitelně pořadatelům.

Projet úseky rychlostních zkoušek nebylo snadné ani pro závodní speciály. Záchranáři, zdravotníci a hasiči nemohli v případě potřeby s jejich automobily garantovat včasný příjezd. Jelikož nebyla zaručena bezpečnost posádek ani diváků, byly dnes zrušeny tři rychlostní zkoušky.

Bohužel cíl šesté rychlostní zkoušky nespatřil vůz Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký posádky Jan Kopecký-Filip Schovánek. Škoda Fabia WRC zůstala stát na rychlostním testu s vylomeným pravým předním kolem po předchozím lehkém nárazu do mostku.

Vůz nebyl výrazněji poškozen a posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek se objeví na startu sobotní etapy.

 „Bylo nám jasné po včerejším shakedownu, že nás čeká neskutečně náročná soutěž. Podmínky jsou velmi složité, ale pochopitelně pro všechny posádky stejné. Pro náš tým je Turecká rally velkou školou, málokdo z nás předpokládal, že můžeme na rychlostních zkouškách zažít takovéto podmínky.

Jan při průjezdu jedné ze zatáček na velmi kluzkém povrchu lehce narazil ve smyku do mostku a později musel na šesté rychlostní zkoušce zastavit. Vůz nebyl výrazněji poškozen, ale posádka nebyla přes velkou snahu schopna poškození vlastními silami ve stanoveném limitu na trati odstranit.

Z odstoupení nemáme pochopitelně radost, ale na druhou stranu z něj neděláme tragédii. V tuto chvíli je již Škoda Fabia WRC opět stoprocentně připravena. Naše posádka zítra využije systému Superally a odstartuje do sobotní etapy,“ řekl v cíli páteční etapy vedoucí týmu Josef Kopecký.

 

www.CzechRallyTeam.com

PR


 
 
Fotogalerie:   TATRY CLASSIC MARATHON 2006 v Košicích, foto Filip Garaj

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose