www.car.cz
 

Baja Anta Da Serra 2006: Po druhé etapě naši ve vedení ve třídě!
     15.10.2006 09:55 - tisková zpráva


Dnešní (sobotní) druhá etapa pořádně zamíchala prologem rozdané karty. Nejnáročnější den této Baja má za sebou úspěšně i posádka Zapletal – Janáček. Mezi vozy které dnešní den nedokončily, bylo i mnoho favoritů a mezi nimi bohužel i naše druhá posádka Pořízek – Korejz.

 

Brzo ráno vyrazili posádky na start 182km dlouhé první RZ. V té jasně ukázal Marc Blazquez, že jde po Evropském titulu a „nadělil“ téměř čtyři minuty druhému Jozefu Sýkorovi. Překvapivě „vlažně“ zajel Miguel Barbosa, když po první RZ figuroval s továrním Nissanem na čtvrtém místě s přídělem téměř pěti minut od Blazqueze. Naši (Zapletal – Janáček) dostali ze svého dieselového Pajera asi maximum a bez vážnějších problémů drželi po první RZ sedmé místo absolutně a druhé ve třídě T1 diesel.

 

Zdeněk Pořízek s Přemkem Korejzem také zajeli slušně a posunuli se na třicáté místo absolutně. Po krátkém půlhodinovém servisu se jelo na další tentokrát ještě delší RZ (229km). Ta se ukázala jako pořádné síto startovního pole. Náročná trať a zvláště hluboký brod zhruba na 196 km tratě si vyžádali mnoho objetí. Málem jsme zde přišli o oba vozy, když po průjezdu asi metr hlubokým brodem se za jeho hranou nejdříve zastavil motor u stříbrného Pajera Mirka Zapletala.

 

Naštěstí jej posádka asi po třech minutách přemluvila startérem opět k práci a poté se jí podařilo dokončit i celou etapu. Když zde projížděl Zdeňa Pořízek, tak již tolik štěstí neměl a auto se již nepodařilo posádce zprovoznit. Ve stejném brodu zůstal i Jozef Sýkora. Smůlu si vybral i Joao Ramos a tak každá posádka, která se dostala do cíle neskrývala svou radost. Mirek Zapletal se s Mílou Janáčkem posunul na skvělé páté místo absolutně a převzal vedení ve třídě T1 diesel.

 

Mirek k tomu asi výstižně dodal: „Výkonným benzinovým motorům zde nemáme šanci konkurovat, ale i tak si myslím, že je to dobré. Hned od rána jsme si chytli své tempo a to je důležité. Bylo pár „horkých“ chvil, ale jsme zatím ve hře a to je podstatné! Zdejší rychlostky jsou fantastické a zatím si to moc užíváme“.

 

Míla přikyvoval: „Poté co jsme si prožili za tím hlubokým brodem tři minuty hrůzy, než motor chytil, věřím, že už to zítra nějak doválčíme. Ale nechci to zakřiknout. Nicméně výchozí pozici máme dobrou a snad nám bude přát i trochu to štěstíčko…auto funguje zatím bez větších problémů, tak pokud neuděláme nějakou chybku my, mohlo by to klapnout“.

 

Naši tak zatím hájí nejlépe barvy značky Mitsubishi a jejich dieselových motorů Di-D. Zítra se jede závěřečná RZ o délce 130 km a okolo 15:00h místního času (o hodinu méně než v ČR) budeme vědět víc.  

 

Více info a foto o týmu najdete na www.offroadsport.cz.

 

 

Pořadí Baja Anta da Serra 2006 po druhé etapě:

1. 302 M. Blazquez – J.Mercader    Nissan Navara                   5:23:34

2. 301 M. Barbosa – M.Ramalho    Nissan Navara                   +  3:30

3. 330 A. Ré – P. Ré                    Nissan Pathfinder      + 20:09

4. 309 E.Condenso – N.Silva          Nissan Navara                   + 21:55

5. 347 M.Zapletal – M.Janáček  Mitsubishi Pajero   + 24:29

 

Portalegre:     Honza Percl

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Baja Anta Da Serra 2006, prolog, foto Atilla Foldi

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose