www.car.cz
 

Minaříkova radost po Labské rallye. Titul je doma
     18.10.2006 23:21 - tisková zpráva


Lubomír Minařík s Viktorem Semelou si před startem Labské Trotina rallye stanovili jasný cíl. K zisku titulu mistrů České republiky ve třídě A6 jim stačilo druhé místo, a tak se rozhodli nikam nespěchat a v klidu si hlídat náskok v tabulce šampionátu.

 

Páteční prolog sice absolvovali podle plánu čistě bez zbytečných parádiček a výsledkem bylo patnácté místo absolutně, už v první sobotní sekci se však projevilo, že Luba s Viktorem prostě pomalu jezdit neumí. Po 4. RZ jim patřil na desetinku sekundy stejný čas jako jejich největšímu soupeři ze třídy Milanu Kneifelovi a o zajímavou zápletku bylo postaráno:

 

„Do soutěže jsme vstoupili velmi opatrně a jeli na jistotu, i přesto jsme však svou třídu vedli, navíc na třetí RZ odstoupil Jirka Vlček, takže opravdu nebylo kam spěchat. Na 4. RZ nám dal Milan Kneifel skoro šest vteřin a stáhl náš náskok, takže jsme jeli do servisu s úplně shodným časem.

 

Po příjezdu do servisu jsem viděl, že mechanici nám nenápadně dávají najevo, že chtějí vidět auto na prvním místě. Vždyť naše felicia nepoznala porážku za celé dva roky závodění a byla by škoda úspěšnost porušit. Do posledních třech RZ jsme tedy vstupovali tak, jako do všech předešlých závodů - prostě vyhrát“, usmíval se Luba.

 

Na 5. RZ sice Kneifel Lubovi o 2,6 sekundy odskočil; počínaje šestým testem už ale felicia posádky Minařík – Semela nenašla na žádné rychlostní zkoušce v rámci své třídy přemožitele. Pohár za vítězství v Žamberku a především jistota titulu vítězů třídy A6 v MČR ve sprintrally tak putovala zaslouženě do rukou Luby a Viktora.

 

„Je opravdu těžké závodit, když víte, že vám stačí i druhé místo a jakákoliv chybička na tak náročné trati může celoroční úsilí zhatit. Navíc, když bojujete proti tak zkušenému soupeři, jakým Milan Kneifel bezesporu je. O to víc ale budeme na závody vzpomínat, protože naše snaha vyšla, poslední RZ jsme projeli bez chyb a mohli se radovat. Dojeli jsme na prvním místě ve třídě, na druhém místě v Super 1600 a druhé pozici v celkové klasifikaci skupiny A.

 

Tím pádem jsme se stali mistry ČR a potvrdili si druhou příčku mezi S-šestnáctkami. Po příjezdu do servisní zóny nás pak mechanici odměnili sprchou šampaňského“, vzpomíná novopečený král A-šestek.

 

„Naším dalším závodem bude rally sprint Vsetín, kde budeme chtít zabojovat o druhé místo v celkovém pořadí ve skupině A. Tímto bych chtěl poděkovat všem, co nám po celou dobu pomáhali - rodině, přítelkyni, sponzorům, mechanikům, fanouškům a v neposlední řadě i pracovníkům médií za pozornost, kterou věnovali našim startům“, zakončil naše povídání Luba Minařík. 

 

            Na závěr nezbývá, než Lubovi s Viktorem pogratulovat k titulu a popřát jim hodně štěstí v jednáních o příští sezóně. Za své letošní výsledky by si modernější vůz a kvalitnější zázemí zajisté zasloužili.

 

 

                                                                                                          Jiří Dokulil, ftr-media


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna2006 - divize4 vytrvalostní závod, foto Marek Repka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose