www.car.cz
 

Premiérový pohár pro Sutra s Veselou z Labské rallye
     19.10.2006 12:23 - tisková zpráva


Posádka XTG Berdych Teamu Jiří Sutr a Petra Veselá absolvovali úspěšně předposlední podnik letošní rallysprintové sezóny, který se uskutečnil v okolí Žamberku, v rámci Trotina Labská Rally.

 

 

Posádka Škody Felicia 1400, připravované v hlubošském týmu Montcar Autosport nenastoupila do boje o celkové třetí místo v rallysprintovém šampionátu nejlépe. Před úvodním prologem obdržela posádka sedmdesátivteřinovou penalizaci a nastupovala tak s výraznou ztrátou na své nejbližší soupeře ve třídě A5. „Bohužel penalizace nás dost rozhodila. Na prologu jsem udělal několik chyb. Přesto jsme nic nevzdávali a do sobotní části, která sčítala šest rychlostních zkoušek jsme šli naplno,“ řekl úvodem Jiří Sutr.

 

Začátek druhé části soutěže vyšel posádce XTG Berdych Teamu o poznání lépe a Sutrovi s Veselou se podařilo snížit ztrátu na před nimi jedoucího Karla Ulbrichta. „Chtěli jsme si odvézt z Hradce nějaké cenné body a tak jsme bojovali. Na úvodní RZtě sobotní části jsme snížili ztrátu na Ulbrichta, ale na následující vložce jsem dělal hodiny. Přesto nás po čtvrté RZtě dělila jediná vteřina od třetího místa. Pomohly nám také problémy Ulbrichta s brzdami,“  zhodnotil sobotní ranní část Sutr.

 

V závěrečné sekci se do problémů dostal Březík a propadl se hluboko průběžným pořadím. Tohoto zaváhání využila rokycanská dvojice a posunula se dokonce na druhé místo za vedoucí posádku Jan Sýkora a Martina Škardová, kteří startují rovněž s vozem Škoda Felicia 1400.

 

„Věděli jsme o problémech Březíka, přesto jsme na závěrečné RZtě chybovali. Ztratili jsme přibližně půl minuty. Naštěstí to však stačilo a udrželi tak vynikající druhé místo.

 

V závěru nás ještě vystrašili pořadatelé, když spočítali jinak časy a krátce jsme figurovali za Ulbrichtem na třetím místě. Naštěstí se vše rychle vyřešilo a mohli jsme slavit premiérový zisk pohárů za druhé místo ve třídě A5. Sice se zde nesešla kompletní špička třídy, velká řada posádek chyběla, přesto má pro nás druhé místo zisk zlata,“  řekl v cíli spokojený Jiří Sutr.

 

Soutěž však končí až na cílové rampě a tak si posádka užila dramatu do sytosti. V závěrečné časové kontrole obdržela posádka XTG Berdych Teamu dvacetivteřinovou penalizaci. Naštěstí chybovala rovněž dvojice Ulbricht/ Vítková, kteří dostali dokonce čtyřicetivteřinovou penalizaci.

 

 „Soutěž se nám strašně líbila. Škoda jen, že jsme tolikrát chybovali v časovkách. Snad jsme se však pro příště poučili a vše bude probíhat lépe. Děkujeme rovněž celému týmu Montcar Autosport, kteří nám připravili vynikající auto a také našim partnerům, bez nichž bychom nemohli startovat,“ řekl na závěr Jiří Sutr.

 

Závěrečným podnikem posádky XTG Berdych Teamu bude Sprintrally Vsetín, kde bude posádka usilovat o udržení třetího místa ve třídě A5.

 

Průběžné pořadí třídy A5:

 

1.

Ducháček D.

115

2.

Hora M.

70

3.

Sutr J.

47

4.

Sýkora J.

42

5.

Březík M.

40

6.

Dohnal J.

35

    

 

Marek Felt

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Podzimní cena Brna 2006 D4 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose