www.car.cz
 

Seat Leon Supercopa: Erik Janiš si řekl o další šanci
     19.10.2006 19:06 - tisková zpráva


Jako doplněk automobilových závodů DTM se minulý víkend uskutečnil další díl seriálu závodů Seat Leon Supercopa. Premiérově se v tomto pohárovém závodě objevil mladý český jezdec Erik Janiš.

Loňský mistr Evropy v závodech motokár Erik Janiš letos sbíral zkušenosti v populárním pohárovém závodě okruhových Oktávií. V těsných soubojích kolo na kolo se velmi rychle zorientoval a od začátku sezony bojoval na špici startovního pole. Tým ACA Autocentrála, za který Erik Janiš závodí, se rozhodl vyzkoušet nový závodní vůz a volba padla právě na pohárový Seat Leon.

První zkušenost se španělským Seatem Erik Janiš udělal při testech na Hungaroringu, a výsledky byly velmi povzbudivé.

Výsledkem jednání byl Erikův start minulý víkend v LeMans. Sám jezdec byl poměrně překvapený s jakou razancí probíhají souboje pohárových Leonů. V sobotním závodě se český jezdec chvíli dokonce pohyboval na třetím místě, ale v jednom ze soubojů ztratil několik pozic, a jen díky rychlé a dravé jízdě se nakonec probojoval na pěkné čtvrté místo v cíli. V závodě se mu navíc podařilo zajet nejrychlejší kolo závodu, a tak na sebe při debutu zcela jistě upozornil.

S dobrými vyhlídkami vstoupil Erik Janiš do nedělního závodu a chtěl ukázat svojí rychlost. Jeho snahu však již v první zatáčce ukončil náraz jednoho ze soupeřících jezdců, po kterém se Erikův Leon roztočil, aby v zápětí dostal silnou ránu do boku vozu. V závodě se už nedalo pokračovat, a Erik tak smutně ukončil víkendový závod v LeMans.

Mladý český jezdec však upozornil na to, že je velmi rychlý, a že závody okruhových Oktávií v Česká pojišťovna Octavia Cupu jsou mu dobrou průpravou. Silnější, ale také lépe ovladatelný Seat Leon Cupra Erikovi rychle padl do ruky. Díky výsledku, kterého dosáhl, a  potenciálu, který předvedl je momentálně v jednání Erikův další start v seriálu Seat Leon Supercopa.

Antonín Charouz: "Jsem rád, že Erik dostal tuhle šanci. Je pro něj důležité, aby si vyzkoušel jízdu s jiným, silnějším vozem. Zkušenosti z takhle tvrdých závodů se mu budou hodit."


 

BPA
 
 
Fotogalerie:   Podzimní cena Brna 2006 D4 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose