www.car.cz
 

F3000: Charouz Racing System Junior v Estorilu na stupních vítězů
     23.10.2006 08:53 - tisková zpráva


Již ve včerejší kvalifikaci na sebe upozornil brazilský závodník Luiz Razia z týmu Charouz Racing System Junior. V první kvalifikaci se mu podařilo zajet třetí čas a v druhé dokonce druhý nejrychlejší čas. Vybojoval tak výhodnou pozici na startovním roštu pro oba dnešní závody. V dnešním dopoledním závodě, který pořadatelé označili jako závod „Estoril“, se podařilo Luizi Raziovi dobře odstartovat a projet cílem na prvním místě. Pro nováčka v týmu Charouz Racing Systém Junior je to úžasný debut.

Vedoucímu jezdci šampionátu F3000 International Masters, kterým je Jan Charouz, se ve včerejší kvalifikaci nedařilo a v obou jízdách se držel na devátém místě. Do dopoledního závodu na okruhu v Estorilu Jan odstartoval z deváté pozice s cílem posunout se co nejvíce vpřed a získat body do hodnocení jezdců.

Jeho snažení však zastavila kolize v pátém kole závodu, kdy byl jedním z italských vozů vystrčen mimo trať. Jan byl v tu dobu na čtvrtém místě. V druhém závodě se bohužel situace opakovala a Jan Charouz opět po kolizi s italským vozem musel závod vzdát. Nejbližší soupeř v zisku mistrovského titulu, Ital Belluardo, do Estorilu nepřijel, ale před posledními závody, které se pojedou zítra, se situace v pořadí jezdců velmi zdramatizovala.  

Antonín Charouz:V kvalifikaci se nám nedařilo a bylo to způsobeno naší chybou při nastavení vozu. V prvním závodě se Honza dostal na čtvrté místo, pak ho ale sestřelil jeden italský soupeř. V druhém  závodě bohužel znovu. Honza tedy nezískal žádný bod a má celkem 59 bodů.

Jarek Janiš, který tady nejede, má 54 bodů, Ital Di Benneto má také 54 a Luca Persiani 51. Situace se tedy velmi zdramatizovala, co se týče titulu v jezdcích. Vyhráli jsme, ale titul v týmech a v hodnocení rookie.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   DTM 2006 na Lausitzringu, foto Juraj Studeník

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose