www.car.cz
 

Jesolo: Jiří Forman zazářil ve velkém světovém motokárovém finále v Itálii
     21.10.2006 11:42 - tisková zpráva


Jesolo, Itálie -

Světové finále - EASY INTERNATIONAL GRAND FINALS - je vrcholem série závodů motokár prestižní mezinárodní soutěže EASY KART INTERNATIONAL (další info a výsledky na www.easykart.it).

V této soutěži se setkávají nejlepší jezdci z téměř dvou desítek zemí světa. Jiří Forman však celou letošní sérii nejel. Zúčastnil se pouze dvou závodů a to v italském Trentu, kde byl dvanáctý a minulý měsíc jel závody v Parmě, kde skončil na vynikajícím třetím místě! To bylo také důvodem, pro který byl tento mladý český jezdec pozván k vystoupení na INTERNATIONAL GRAND FINALS do italského Jesola, které se konalo o uplynulém víkendu.

Finále jel Forman v týmu Emiliakart (www.emiliakart.com) a závodil na 3 roky starém modelu (ostatní jeli na modelech 2006). Finále v kategorii Parilla 60 se účastnilo cca 100 nejlepších z 20 zemí. V 1. měřeném tréninku byl Forman 7. a po druhém měřeném tréninku skončil na 10. místě.

Po startu finálového závodu série A (34 jezdců, kteří se dostali mezi nejlepší) jel v prvním kole na 8. místě, ale od druhého kola se již dostal do vedoucí 6-ti členné skupiny a spolu s vedoucí skupinkou se postupně vzdaloval zbytku závodního pole.

Forman bojoval a v každém kole se měnilo pořadí. "Během posledních pěti kol náročného dvacetikolového finálového závodu jsem začal malinko ztrácet. Motokára už nešlapala na 100% a i já jsem začal pociťovat trochu únavu, přesto se mi podařilo vynikající šesté místo udržet. V cíli jsem měl 3 vteřiny ztrátu na prvního Itala Riccarda Aroneho, ale dojel jsem 9 vteřin před sedmým jezdcem v pořadí Alessandrem Bissem", řekl po závodě šťastný Jiří Forman, který za sebou ve finále nechal téměř tři desítky vynikajících jezdců!

"Velký dík za toto umístění patří také mechanikovi Pepovi Bodurkovi. Ten dokázal ze tři roky starého stroje udělat konkurence schopnou mašinu, na kterou se zvědavě chodili dívat i z ostatních stájí", dodal ještě upřimná slova díků Jirka Forman.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Baja Anta Da Serra 2006, přípravy na start

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose