www.car.cz
 

32. SEAT RALLYE Český Krumlov se hlásí. Jede se za měsíc
     tisková zpráva


32. SEAT RALLYE Český Krumlov je 4. podnikem osmidílného seriálu Mezinárodního mistrovství ČR v Rallye.
I letos pokračuje dlouholetá spolupráce s generálním sponzorem rallye, firmou IVG s.r.o., a to již potřetí s její divizí SEAT .
Barvy hlavního sponzora soutěže bude opět hájit Emil Triner se Seatem Cordoba WRC EVO 3 pod křídly týmu Seat sport Czech, který loni v Krumlově obsadil výborné 3. místo v absolutní klasifikaci
.

Termín konání zůstává v měsíci květnu ale z důvodu sloučení Valašské rallye s Rallye Tatry byl posunut na 27. až 29.5.2004.
Čtvrtek 27.5. bude vyhrazen testovací RZ, na které mají týmy možnost ostrého vyzkoušení a doladění vozu před startem, pro formální a technické přejímky posádek a jejich vozidel a pro večerní show spojenou s představením posádek a jejich vozů široké divácké veřejnosti.

Rallye odstartuje v pátek v 15.00 svou první etapou jejíž cíl je plánován na cca 23.00 hod. Druhá, sobotní etapa odstartuje ráno v 7.00 s cílem okolo 17.30 hod.

Prostor startu, cíle bude nově na parkovišti Jelení zahrada II.. Zde bude pro diváky připravena po celou dobu konání soutěže řada doprovodných programů vč. velkoplošné obrazovky s aktuálním obrazovým a výsledkovým zpravodajstvím, bohatým doprovodným programem a závěrečným slavnostním vyhlášením výsledků.

Uspořádání soutěže vychází z loňského ročníku. Celková délka soutěže je 740 km z toho 190 km RZ. 99% povrchu tvoří asfalt. Páteční etapa zůstává prakticky beze změn. Ze sobotní etapy byla vypuštěna RZ Nahořany a závěr RZ z Rožmitálu do Zátoně bude kvůli opravě zátoňského mostu prodloužen pod lověšickou skládku odpadu. Zařazena zůstává divácky populární polookruhová římovská RZ využívající trať bývalého rallyecrossového areálu. Znovu se jede i loňská novinka – RZ Kohout, která však bude prodloužena až za obec Soběnov. Některé RZ prodělaly drobné úpravy pro snížení dosahovaných průměrných rychlostí. Opět bude zařazena naše nejdelší a nejobtížnější „Malontská“ RZ s délkou 25 km. Veškeré servisy jsou letos soustředěny na jedno místo – do Č. Budějovic, což přináší velkou výhodu jak z hlediska pořadatelského tak i pro soutěžní týmy. Mimo servisní areál budou jen některé tankovací zóny a zóny pro přezouvání pneumatik.

Velký důraz je při přípravě kladen na zajištění bezpečnosti pro všechny účastníky soutěže. Odvíjí se již od teoretické přípravy organizace a zabezpečení nejrizikovějších míst na trati. Rok od roku je stále zvyšován počet pořadatelů, včetně příslušníků městské i státní policie, dobrovolných i profesionálních hasičů. Je nasazován lékařský a bezpečnostní vrtulník. Ve stále větším měřítku jsou používány ocelové zábrany do nejzatíženějších diváckých míst. Používáme pro vymezení prostorů širokého „mlíka“ apod.

Rallye umí být i nebezpečná a proto apelujeme na všechny diváky, aby svou ukázněností přispěli k hladkému a bezpečnému průběhu soutěže a všechny příznivce rallysportu zveme v květnu do Českého Krumlova.

Aktuální informace a v průběhu rallye i on-line výsledkový servis lze nalézt na oficiálních internetových stránkách www.rallyekrumlov.cz


František Fošum
tiskové středisko


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose