www.car.cz
 

EURONICS ARENACROSS 2006 v Praze : Kdo zaskočí Američany a Francouze?
     25.10.2006 10:08 - tisková zpráva


Vážení přátelé,

už v závěru příštího týdne, konkrétně v sobotu 4. a v neděli 5. listopadu se Praha dočká významné mezinárodní sportovní události, nabízející příznivcům motoristického sportu z celé České republiky skvělý vrchol letošní sezóny.

 

 EURONICS ARENACROSS 2006, který bude o prvním listopadovém víkendu hostit pražská SAZKA  ARENA, slibuje nejenom vrcholnou sportovní podívanou, ale i celkově příjemně prožitý sobotní večer či nedělní odpoledne. EURONICS ARENACROSS 2006, jehož iniciátorem a pořadatelem je  brněnská AGENTURA FORSAGE (mj. už čtyři roky promotér mezinárodního mistrovství republiky v klasickém venkovním motokrosu), znamená další atraktivní rozšíření programové nabídky SAZKA ARENY i nárůst jejího renomé v zahraničí.  

 

S halovým motokrosem má AGENTURA FORSAGE bohaté zkušenosti, v roce 2001 se ujala pořadatelství mezinárodních závodů v brněnském Rondu a záhy se jí podařilo tento podnik přivést mezi nejprestižnější akce tohoto druhu na evropském kontinentu.

 

Tyto skutečnosti se projevují také v kvalitě startovní listiny blížícího se EURONICS ARENACROSSU 2006, o jehož zhlédnutí projevují zájem zahraniční příznivci motokrosu. Pořadatelé v těchto dnech dolaďují vše potřebné tak, aby podmínky v SAZKA  ARENĚ vyhovovaly divákům, jezdcům i zástupcům médií a všichni se pak ze závodiště vraceli domů s příznivými pocity.

       

 

Nabitá startovní listina

Premiéru mezinárodního EURONICS ARENACROSSU 2006 v SAZKA ARENĚ i nadále provází nevídaný zájem předních zahraničních týmů, někteří zámořští jezdci dokonce přicestují do Evropy speciálně právě kvůli pražskému závodu. Ten zároveň naznačí rozložení sil v nadcházející volné sérii evropských halových motokrosů, jejímiž dějišti se po Praze stanou například Paříž, Janov, Barcelona, Stuttgart, Mnichov, Vídeň či Dortmund.

 

V nabité konkurenci zahraničních specialistů by mohli příjemně překvapit i někteří naši přední motokrosaři. Ti oproti tradičním lednovým závodům v brněnské hale Rondo, budou mít tentokrát výhodu dobré rozježděnosti. „Normální motokrosová sezóna skončila teprve nedávno a díky počasí se dá ještě stále venku trénovat. Myslím, že to může výkony našich jezdců i v podmínkách SAZKA  ARENY příznivě ovlivnit,“ podotýká Jan BRABEC, který loni dokázal v Rondu v závodě třídy 125 ccm překvapivě porazit zámořské favority.

 

Startovní listina hlavního závodu EURONICS INTERRCROSS (třída Open) vykazuje před definitivní uzávěrkou jezdce z USA, Kanady, Austrálie, Jihoafrické republiky, Francie, Finska, Itálie, Německa, Rakouska, Belgie, Maďarska a hostitelské České republiky.

 

Kdo zaskočí Američany a Francouze?

V posledních halových sezónách probíhají souboje o nejvyšší posty na pódiích zejména mezi americkými a francouzskými jezdci. Bitvy představitelů dvou výrazných motokrosových halových škol jsou velmi tvrdé a prestižní, zatímco diváci v hledištích se náramně baví.

 

„Síly se čím dál  víc vyrovnávají, Američané už nemají takovou převahu. Vezměte si třeba minulé dva ročníky  halových závodů v Brně. Oba přece vyhráli Francouzi, že?“ jízlivě připomíná Antoine Letellier zámořský debakl.

 

Smát se má proč, loňský závod vyhrál v Brně on a letos v lednu tam na jeho triumf navázal další skvělý francouzský jezdec Julien Vanni. Oba  budou startovat i v EURONICS ARENACROSSU 2006, navíc ambice galského kohouta posílí i Jerome HEMERY, Florent RICHIE a Vincent BERTHOMÉ. Proti nim vyrukují Američané Cole SIEBLER, Damien PLOTS, Eric NYE, Jason THOMAS, Joe OEHLOF, Michael LAPAGLIA a českým mlékem odkojený Jiři DOSTÁL. Současné halové motokrosy však už nejsou pouze duelem Američanů a Francouzů, do popředí výrazně promlouvají i jezdci z dalších zemí.

 

Z těch, kteří míří do Prahy, to v plné míře platí o Kanaďanovi Doug DE HAANOVI, Jihoafričanovi Collin DUGMOROVI (vítěz z Ronda 2004), Němci Marko DORSCHOVI, Finovi Marko KOVALAINENOVI, pořádně na zastřešené hlíně dokáží zatopit i Australan Danny HAMM, Maďar Kornel NEMETH, Belgičan Jurgen WYBO, Rakušan Markus MAUSER či Ital Stefano DAMMI. Z českých jezdců budou v závodě EURONICS INTERCROSS o sympatie publika bojovat Jan BRABEC, Petr BARTOŠ, Martin MICHEK, František MÁCA, Jan POLÍVKA, Zdeněk KOSTELECKÝ a Jiří BITTNER.

 

Forsage


 
 
Fotogalerie:   PC Brna 2006 a hodinaření skokana Jakuba Jandy, foto Juraj Studeník

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose