www.car.cz
 

ALFA ROMEO RACING HARDWARE team po brněnském Epilogu
     25.10.2006 10:13 - tisková zpráva


ALFA ROMEO EPILOG 2006 UZAVŘEL OKUHOVOU SEZONU.
 
Posledním závodem skončila pro ALFA ROMEO RACING HARDWARE TEAM sezona v automobilových okruhových závodech v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky. Samotný závod byl rozdělený na první tří-hodinovou část v rámci MM ČR a dále na celkové hodnocení po šesti hodinách Alfa Romeo Epilogu 2006. V první části závodu nám udělala radost posádka Vladimír Franc, Jan Flemr, Petr Fulín a Zdeněk Duda třetím místem v Divizi 4 do 2000ccm a připsala si do celkového hodnocení seriálu důležité body. Z rukou brněnských pořadatelů si převzala poháry na stupních vítězů v MM ČR.
 
Robert Lucák, manager teamu: " V druhé části si pak tato posádka udržovala stále třetí pozici. Bohužel od jednoho z vozů před námi odletěl pravděpodobně větší kus nečistot z trati a současně nám rozbil dva ze čtyř přídavných světlometů. Závod se dojížděl ve tmě a Petr Fulín nám hlásil, že takto již dále nemůže pokračovat. Do konce závodu zbývala necelá hodina.
 
Musel na neplánovanou zastávku boxů, aby mu mechanici opravili jedno z dálkových světel a mohl se vydat zpět do boje. Zastávka bohužel trvala přes dvě minuty a ztratili jsme bronzovou pozici. Petr odváděl za stížených podmínek fantastické výkony, ale snížit zrátu se mu již nepodařilo. Posádka dojela na velmi slušném čtvrtém místě po šesti hodinách závodu."
 
Druhá posádka Alfy Romeo 147 GTA ve složení  Zdeněk Duda, Lasha Menabde a  Robert Lucák byla posílena o špičkového jezdce ze seriálu FIA GT3 a European Alfa Challenge Jaromíra Jiříka. Jaromír společně s mechaniky nastavili špičkově vůz a výsledkem bylo jeho nejrychlejší kolo v závodě s tímto vozem a v této sezoně, které mělo hodnotu na brněnském okruhu 2:16:928 !
 
Zdeněk Duda také vylepšoval jeden osobní rekord za druhým, ale bohužel při souboji s dalším konkurenčním vozem byl nemilosrdně vytlačen a dostal ránu na levé přední kolo, které přeneslo náraz do sequenční převodovky a ta v následujícím kole vypověděla poslušnost. Šlo řadit pouze na první a druhý převodový stupeň. Po příjezdu do boxů mechanici potvrdili neopravitelnou poruchu a Zdeněk musel se zbytkem posádky odstoupit z průběžného druhého místa v závodě, který měli tak výborně rozjetý. Celá sezona byla velmi náročná, posádka podávala špičkové výsledky a mnohokrát stanula na stupních vítězů.
 
"V celkovém hodnocení MM ČR Divize 4 do 2000cc skončili tři jezci ALFA ROMEO RACING HARDWRE TEAMu v první desítce. Zdeněk Duda skončil na čtvrtém místě a byl první z jezdců na voze Alfa Romeo. Celkem jsme letos stáli čtyřikrát na stupni vítězů ze šesti závodních víkendů. Byla to pěkná sezona, kdy jsme nasadili novou techniku a po celý rok jsme sbírali mnoho zkušeností a dat. Určitě vše zůročíme v nové sezoně, kdy náš team obohatí některá nová jména a začne také působit na evropských okruzích. Ale to bychom předbíhali, vše bude brzy představeno. J
 
isté je, že začátkem prosince začněme testovat na novou sezonu ve Španělsku, kde nám místní teploty umožňují v tomto ročním období trénovat. Radost nám udělal i nejmenší teamový jezdec Robert Lucák mladší, který v šesti letech skončil v připravném motokárovém seriálu Hobby Cup na velmi slušném šestém místě z celkového počtu třiceti starujících. V příští sezoně ho již uvidíme v celorepublikovém mistrovství ČR." dodává manager teamu.
 
ALFA ROMEO RACING HARDWARE TEAM děkuje všem partnerům, kteří se zásadně podíleli na našem společném úspěšném působení v Mezinárodním mistrovství České republiky 2006. Mezi ně patří BU ALFA ROMEO ČESKÁ REPUBLIKA, SELENIA, AREXONS, GENERALI, CAC LEASING, DEFEND LOCK, T-MOBILE, ČESOMOT, TALPA, DVEŘE PRAHA, FERODO, MOOG, SLICK50, ATS MAKO STYLING, FEDERAL MOGUL, STAND 21, HANS, RACING HARDWARE, VEKRA OKNA.
 
Tisková zpráva 25.10.2006
 
 
PR

 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006 objektivem Tondy a Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose