www.car.cz
 

SCC: Beisel také v nemocnici
     25.10.2006 17:12 - Vladimír Rožánek


Poslední dvě jízdy má za sebou Sports Car Challenge na Hockenheimu a na Gerda Beisela z Německa čekala velmi nepříjemná havárie.

 

Již ve volném tréninku na poslední závody Sports Car Challenge havaroval Němec Gerd Beisel se svým PRC Mugen V8. Po několika málo kolech zamířil se svým vozem do kačírku a vůz zůstal nepojízdný. Během odtahu vozidla PRC došlo k poškození ocelového lana, které Gerda Beisela zasáhlo do ruky, a tak místo závodu tento pravidelný účastník SCC zamířil do nemocnice pod nůž. V tréninku pak zvítězil Emanuel Pedrazza na voze PRC BMW 3,2.

 

První závod opanoval, stejně jako na Monze E. Pedrazza a s PRC BMW opět dokázal porazit, více než 600PS monstrum PRC Cosworth F1 3,5ltr.. Druhé místo tedy patřilo vítězi Sports Car Challenge 2006 v divizi 1. Wolfi Payr ztratil na vítěze celých 21s. Třetí skončil při neúčasti Beisela Švýcar Pius Truffer na PRC BMW divize 2. A brambory odvezl do Švýcarska Adi Gartner na Martini Alfa Romeo V6. Velmi pěkné třetí místo v druhé divizi předvedl Rakušan Hin, který se však více specializuje na závody do vrchu. Mezi vozy divize 4 získal vítězství Martin Bruckl s Porsche GT.

 

Druhý závod už si nenechal od nikoho vítězství vzít Wolfi Payr na PRC Cosworth. Druhá příčka patřila Trufferovi a místo třetí tentokrát vybojoval vrchařský specialista Hin na PRC Honda CN. Divizi 4 opět nejlépe zvládl Martin Bruckl, ale k vidění bylo i Porsche 944 a Chevrolet Corvette.

 

Výsledky SCC Hockenheimring:

 

  1. závod

 

E.Pedrazza (A) PRC BMW 3,2 D1

W.Payr (F) PRC Cosworth 3,5 D1

P.Truffer (CH) PRC BMW D2

A.Gartner (CH) Martini Alfa Romeo D1

K.H.Matzinger (A) PRC Opel CN D2

A.Hin (A) PRC Honda CN D2

M.Schultis (D) PRC Honda CN D2

P.Kormann (D) PRC BMW D2

 

  1. závod

 

W.Payr (F) PRC Cosworth 3,5 D1

P.Truffer (CH) PRC BMW D2

A.Hin (A) PRC Honda CN D2

A.Gartner (CH) Martini Alfa Romeo D1

K.H.Matzinger (A) PRC Opel CN D2

P.Kormann (D) PRC BMW D2

M.Bruckl (A) Porsche 997 Cup D4

M.Schultis (D) PRC Honda CN D2

 

Přejeme brzké uzdravení oběma pilotům, jak dříve havarovanému Tony Sinclairovi, tak i Gerdu Beiselovi z Německa.

 

text: Vláďa Rožánek

foto: Kerstin Meike

 

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose