www.car.cz
 

Závodní okruh v Praze zřejmě opravdu již brzy bude !!
     25.10.2006 19:30 - Pavel Jelínek


Poměrně šokující  informace byla  v minulých dnech oficiálně prezentována médiím:

V Praze má vyrůst okruh pro závody automobilů, navíc kousek od centra. Dráha bude součástí velkého sportovního a obchodního střediska, kde vyroste i víceúčelová sportovní hala.

 

Za akcí  stojí mimo jiné Antonín Charouz, který slibuje  přivézt do Prahy šampionáty A1GP, DTM a Champcar !!!! A možná někdy i formuli 1. Komplex za miliardy korun má být hotov již na konci roku 2009.

 

Nová dráha se pak stane pokračovatelkou  Strahovského okruhu, na němž se v 60. letech minulého století jezdily závody cestovních aut i formulí 3 a zdá se, že myšlenka není nijak nereálná.  Naopak !!

 

Konkrétně se jedná o lokalitu v Praze na Homoli ve Štěrboholích, kde by se  údajně dalo podobně jako v Melbourne, či Montrealu využít již vystavěných několikaproudových komunikací. Dráha povede i novou hokejovou halou, kde má hrát Sparta.

 

Plánovaná délka okruhu je zhruba 2,3 km. To je třeba pro formuli jedna nedostačující délka, ale pro  diváka  je to naopak zajímavé, neboť  vozy častěji, než na okruhu  delším !! . Podle duše projektu Antonína Charouze by se v Praze mohly uskutečnit závody DTM, formulových A1 Grand Prix, tedy  závody, které známe  již i z Brna, či závody ChampCar. Charouz již má dokonce jisté  přísliby od promotérů  těchto  seriálů, jak uvedl na tiskové konferenci.

 

"Momentálně máme ale pouze hotovou studii proveditelnosti, abychom věděli, co je a co není možné," dodal k celé  záležitosti mimo jiné světoznámý architekt  řady  dalších   významných okruhů Tilke.

 

Jak už  to tak bývá, některé hlasy jsou  pro  a některé  proti … Takže uvidíme. Zdá se ale, že problémem nejsou ani peníze a že tedy v Praze   budou již relativně  brzy opravdu vrčet  ostrá závodní auta.

 

Dodejme, že se ale nebude jednat  o  klasický okruh, jako je  v Brně nebo v Mostě. Ten pražský nebude využíván dennně, ale patrně  jednou až dvakrát do  roka. Uvidíme ....:-))

 


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006 - foto A. Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose