www.car.cz
 

Audi pro rok 2035: Supersportovní kupé RSQ - robot
     tisková zpráva


· Audi s pomocí studií Twentieth Century Fox posouvají vnímání značky do nových sfér
· Prototyp Audi RSQ hraje ve filmu „I, ROBOT“ po boku filmové superstar Willa Smithe
· Film „I, ROBOT“ se v USA začne promítat 16. července, do Evropy bude uveden v srpnu

Automobilka Audi se postarala o dokonalý rozruch na dubnovém autosalonu New York International Automobile Show, když tam veřejnosti představila unikátní studii supersportovního kupé RSQ. Ta vznikla speciálně pro připravovaný velkofilm „I, ROBOT“, ve které hlavní roli ztvárnil fenomenální zpěvák a herec Will Smith.

Scénář filmu „I, ROBOT“ čerpá ze sbírky povídek světoznámého autora Isaaca Asimova. V roce 2035, do kterého je film „I, ROBOT“ zasazen, jsou roboti běžnou součástí každodenního života – lidé využívají jejich předností, jsou na ně zvyklí, lze je najít v každé domácnosti, uživatelé jim plně důvěřují. Jen poněkud excentrický detektiv, ztvárněný Willem Smithem, je stále více přesvědčen, že roboti začínají žít svým životem a jsou schopni intrik a kriminálních činů mnohem děsivějších, než by byl schopen zosnovat člověk. S podporou svého unikátního vozu Audi RSQ však Will Smith vyvázne ze všech léček a dokáže vyřešit záhadu, která by mohla znamenat zánik lidstva…

Film „I, ROBOT“, režírovaný Alexem Proyasem (mj. Dark City (v ČR Smrtihlav), The Crow (v ČR Vrána)) je strhující akční podívanou, která za pomoci dosud nevídaných vizuálních efektů diváka doslova vtáhne do fantastického technicistního světa robotů.

Jakkoli působí studie sportovního kupé RSQ futuristicky, je to na první pohled Audi se vším všudy - nejcharakterističtějším poznávacím znamením je pro modely Audi typická jednodílná maska chladiče. Audi RSQ, které ve filmu „I, ROBOT“ slouží jako stíhací vůz chicagské policie, nemá kola, ale pohybuje se po koulích. Zajímavé jsou také dveře, uchycené vzadu, takže se rozevírají jako motýlí křídla.

Koncept RSQ je nejvýraznějším příkladem spolupráce Audi a filmařů z Hollywoodu. Už dříve se však produkční modely Audi velmi často objevovaly na stříbrném plátnu – hrály například ve známých filmech Ronin (1998), Mission Impossible II (2000), Proroctví z temnot (2002), Jak na věc (2002), Pravá blondýnka II (2003), ve kterých se objevovaly vedle takových hvězd jako jsou Jean Reno, Robert de Niro, Russel Crowe, Richard Gere, Hugh Grant a další.

Nový film „I, ROBOT“ se v USA začne promítat 16. července, do Evropy bude uveden v srpnu tohoto roku.

tisk info

 

Tiskové informace, ceníky a technická data v el. podobě najdete na www.audi.cz

Audi je celosvětově uznávaným předním konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už deset let nepřetržitě rostou, v roce 2003 automobilka Audi prodala 769 893 vozů, přičemž 69 procent z tohoto množství automobilka exportovala mimo Německo. Nejvýznamnějším exportním teritoriem Audi jsou USA, kde se vloni prodalo 86 421 vozů Audi. V současné době u Audi pracuje přes 50 000 zaměstnanců.

Také v ČR si Audi už řadu let drží čelní pozici mezi importéry vozů prestižní třídy. Celkem 1865 vloni prodaných automobilů znamená více než třicetiprocentní nárůst oproti předchozímu roku. Prodeje Audi v ČR rostou už devátým rokem nepřetržitě, loňský výsledek je tedy novým prodejním rekordem na tuzemském trhu. Nejprodávanějším modelem roku 2003 se stala řada Audi A4/A4 Avant.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose