www.car.cz
 

Rakouská Waldviertel rallye byla pro Milana Lišku příjemným zakončením sezony
     1.11.2006 18:12 - tisková zpráva


Coby jezdec se Milan Liška v letošní sezoně soustředil především na starty v rámci Global Assistance Mezinárodního mistrovství České republiky rally. Několikrát si ale ‚odskočil‘ i do jiných šampionátů. Se sezonou se loučil minulý víkend na rakouské šotolině...

 

Kromě závodů MMČR se plzeňský matador letos vydal i do Chorvatska na známou INA Delta rally, odstartoval do sprintu na Kopné a na druhé straně absolvoval v rámci mistrovství světa Německou rally. Na závěr sezony si Milan Liška vyrazil udělat radost do Rakouska na populární ‚semperitku‘, v posledních letech ovšem známou jako OMV Rallye Waldviertel.

 

Na start šotolinového podniku, který se v posledních letech těšil velké pozornosti i mezi českými fanoušky, se Milan Liška postavil s Mitsubishi Lancer Evo VIII Klub Fox Racing Teamu a na sedadle spolujezdce se tentokrát objevil Zdeněk Ježek. „Jsme z jedné vesnice. Zdeněk dříve jezdil se Zdeňkem Vlčkem a teď se objevoval s Láďou Veselým v historicích. Slovo dalo slovo a spolu jsme vyrazili do Rakouska reprezentovat Chválenice,“ říká s úsměvem ke změně na horkém sedadle Milan Liška.

 

Liška na rakouské soutěži nestartoval poprvé, jak ale sám přiznal, od svého startu v roce 1998 už mnohé zapomněl a hodně se změnilo, takže během seznamovacích jízd si rally objevoval prakticky znovu. „Za osm let člověk hodně zapomene. Charakterem se samozřejmě letošní Waldviertel podobal tehdejší ‚semperitce‘ a některé úseky jsem poznával i díky tomu, že jsem loni dělal předjezdce Vojtovi Štajfovi, ale během seznamovacích jízd jsme měli co se učit,“ připustil západočeský pilot.

 

„Tenkrát to byla taková hodně načančaná soutěž, ale i tam se promítá, kde v současnosti soutěže jsou. Tratě jsou ale pořád krásné a bylo by fajn, kdyby se i čeští pořadatelé zamysleli, jestli by se i u nás přeci jen nenašly tratě na šotolinové závody. Napadá mě třeba Mostecko. Vždyť z druhé strany hranice se jezdí Lausitz rally. Třeba by to mohlo jít i u nás, protože na šotolině je to pěkné svezení,“ podněcuje Milan Liška.

 

Jak napovídá už název článku, jeli se Milan Liška a Zdeněk Ježek na Waldviertel hlavně pěkně svézt a rozloučit se s letošní sezonou: „Soutěž jsme pojali jako příjemné ukončení sezony. Šlo nám o to, abychom ji odjeli v minimálních nákladech, takže jsme si před startem nekladli žádné výkonnostní cíle,“ přiznává závodící šéf týmu.

 

„Zdeněk je velký pohodář a společně jsme strávili hezké 3 dny v Rakousku, které byly jen trochu poznamenány mou chřipkou. S umístěním v první dvacítce jsme proto nadmíru spokojení. Zpočátku jsme se snažili závodit s Pepou Petákem, ale pak jsem na jedné erzetě trochu promáčkl hadici intercooleru.

 

Kvůli tomu jsme ztratili něco z výkonu motoru a museli s tím jet přibližně 30 km vložek, takže nám Pepa s Alenou ujeli. Na poslední vložce jsme si navíc ještě malinko ‚zavařili‘ společnou chybou posádky. Celkově jsme ale moc spokojení.“

 

Úplně odpočívat ale nebude Milan Liška ani po Waldviertel Rallye. Už o nadcházejícím víkendu startují vozy jeho týmu na rallysprintu ve Vsetíně, kde by měly posádky NTS Plzeň - Gassner Rallisport patřit k favoritům.

 

 

KLUB FOX RACING MEDIA SERVICE

 

 

PR

 

tisková zpráva posádky Milan Liška – Zdeněk Ježek

 


 
 
Fotogalerie:   Off road v Maďarsku a vítězství našich

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose