www.car.cz
 

Vaňáčovi se klouzání na šotolině v Rakousku líbilo
     2.11.2006 10:16 - tisková zpráva


Pro cenné zkušenosti s jízdou na nezpevněném povrchu se posádka Vaňáč–Talaváňa vypravila k jižním sousedům, kde se konala známá ÖMV Rally Waldviertel. 

 

První kilometry na novém povrchu byly velmi krušné. „Vůbec jsem nevěděl, jak na šotolině jet, a ještě horší to bylo se šotolinovýma gumama na asfaltu. Auto se strašně vozí, člověk tomu vůbec nevěří. První dvě rychlostní zkoušky tak byly spíše protrpěné a od konkurence jsme dostali velké obklady,“ přiznává jezdec.

 

Už třetí test ovšem značil změnu k lepšímu, Vaňáč v něm poprvé porazil týmového kolegu Bičáka. „Na trojce už to bylo dobré, na RZ4 jsem do toho šel ještě víc. Nejdřív se nám to skoro nevyplatilo, vycestovali jsme na chvíli na mez, ale mohli jsme pokračovat dál. Těsně před cílem testu se nám však zase ustřihla poloosa a peugeot jsme museli odstavit,“ litoval Středočech.

 

Druhý den posádka obtěžkaná penalizací do závodu znovu nastoupila, začátek byl ovšem podobně rozpačitý jako úvod první etapy. „Začali jsme s novým pneu strašně opatrně, až jsem se lekl, kolik jsme na první vložce ztratili. Naštěstí jsme se dostali do pěkného tempa, při druhém průjezdu jsme si nadělili minutu a to nás konečně začalo trochu bavit. Po přeskupení jsme se dostali těsně za historika, kterého jsme na každé vložce dojížděli.

 

Sice nás to stálo nějaké vteřinky, ale nijak nás to nerozházelo, přece jenom jsme kvůli superrally měli už dvacetiminutovou ztrátu. Proto jsme se také před poslední večerní sekcí rozhodli odstoupit. Svezení na šotolině se mi líbilo, je ale nutné si na tento povrch zvyknout, je potřeba úplně jiný styl jízdy,“ připouští Vaňáč.

 

Toho nyní čeká další start – černobílý Peugeot 206 RC se výjimečně objeví na vsetínské sprintrally. „Ve Vsetíně se sejde velká konkurence, jsem zvědav zejména na srovnání s Petrem Křížkem, od kterého čekám velmi rychlé časy. Nám půjde především o pěkné svezení. Pojedu tentokrát s Miroslavem Fantou a moc se na to těším.“        

         

            tisková zpráva

  -Vicky- Media Productions 

          

 

PR


 
 
Fotogalerie:   OMV Waldviertel Rally 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose