www.car.cz
 

Setkání mistrů v SOSNOVÉ nabídne řadu taháků pro diváky!
     3.11.2006 14:21 - tisková zpráva


Setkání mistrů nabídne řadu taháků pro diváky!

 

Rekordní podívanou celkem 11 vypsaných tříd a kategorií ve třech automobilových disciplínách uvidí diváci na Autodromu Česká Lípa při Global Assistance Setkání mistrů 2006. Letošní pátý ročník slibuje v sobotu 11. listopadu v Sosnové dramatické zápolení mistrů volantu nejen z České republiky. Do prostor Racing Areny přijedou opět nejlepší jezdci z rally, autocrossu a rallycrossu. Právě zahraniční hvězdy rally z Finska, Francie a Velké Británie ozdobí závěr letošní motoristické sezony v Sosnové.   

 

Letošní jezdecké obsazení nabídne nejkvalitnější obsazení v dosavadní historii Setkání automobilových mistrů. K největším diváckým tahákům patří zahraniční hvězdy, světoví mistři volantu v rally Toni Gardemeister, Jane Tuohino, Jani Paasonen z Finska a Alexander Bengue z Francie. Uvedené kvarteto se představí pod hlavičkou světoví mistři volantu a pojedou na rallycrossových vozech Škoda Fabia. Všichni v minulých letech startovali v mistrovství světa za tovární tým Škoda Motorsport. Hvězdou první velikosti je jednatřicetiletý rodák z finské Kouvoly Toni Gardemeister. V loňském roce coby člen továrního týmu Ford obsadil v celkovém pořadí mistrovství světa výborné čtvrté místo.

 

K jeho největším úspěchům patří v roce 2005 druhá místa v Monte Carlu, řecké Acropolis a na Korzice. Hned na úvod letošní sezony si dojel pro třetí místo v Monte Carlu. Gardemeisterův krajan Tuohino vybojoval na Švédské rally před dvěma lety čtvrté místo a letos si dojel ve Finsku na citroënu pro šesté místo v soutěži mistrovství světa. Paasonen získal pro škodovku před dvěma lety v domácím prostředí ve Finsku šesté místo, ve stejném roce obsadil v celkovém hodnocení produkčních vozů (PCWRC) třetí místo, když vyhrál závody ve Švédsku a Argentině. Třicetiletý Francouz Bengue dojel loni na Korzice s fabií pro šesté místo.  

 

Velkou pozornost si získala kategorie Rally WRC, která i letos patří k velkým diváckým tahákům. V nejprestižnější skupině vozů specifikace se opět představí Jan Kopecký na voze Škoda Fabia WRC. Čtyřiadvacetiletý jezdec Czech Rally Team Škoda-Kopecký vyhrál předchozí čtyři ročníky, když poprvé triumfoval na severu Čech s vozem Toyota Corolla WRC. Tým Profiko nasadí v Sosnové vůz Škoda Fabia WRC, na kterém se objeví Karel Trněný a host z Velké Británie Barry Johnson.

 

Na octavii WRC se bude střídat Jiří Volf s jezdcem Pospa Rally Teamu, přijede i vítěz letošní Rally Super Série Leoš Flídr (oba Škoda Octavia WRC).

 

 „Věřím, že v Sosnové bude závodit i Pavel Valoušek, který svým atraktivním stylem přivádí spoustu fandů do varu. Uvidíme, zda se mu podaří start uskutečnit,“ uvedl Jan Mochan, ředitel závodu.   

 

 Samá zvučná jména rallyových mistrů najdeme ve třídě Rally N4, Václav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX), absolutní  mistr České republiky pro letošní rok a vítěz FIA Evropský pohár - region Central, dále český vicemistr Vojtěch Štajf (Subaru Impreza STi), letošní absolutní mistr v rallysprintech Josef Semerád (Mitsubishi Lancer EVO) a Václav Arazim (Mitsubishi Lancer EVO IX) v barvách Mediasportu.

 

 Pořadatelé poprvé vypsali na Setkání mistrů třídu Rally Super 1600. Pozvání do Sosnové přijal pravidelný účastník juniorského mistrovství světa JWRC Martin Prokop (Citroen C2 S1600), dále divákům předvede své umění český šampión „šestnáctistovek“ Josef Peták (Renault Clio S1600) a účastník evropského šampionátu Antonín Tlusťák (Citroën Saxo Kit Car). Máme tři české jezdce a v jednání je možný start dalšího jezdce světového juniorského šampionátu, tentokráte ze zahraničí,“ řekl Mochan. 

 

Další lahůdka pro diváky je nachystána ve třídě Rally historické automobily, jenž bude mít v Sosnové rovněž premiéru. Dlouhé táhlé smyky lze čekat od jezdců z radotínského Exces Super Bike Clubu na vozech Opel Kadett Coupe. Za jejich volanty usednou letošní král „historiků“ Lubomír Tenkl, dále Zdeněk Tichý a premiérově i miláček publika Emil Triner! Sosnovští organizátoři připravili pro fanoušky na druhou listopadovou sobotu ještě jeden velký tahák.

 

Ve třídě Škoda 130 RS se představí populární Johny Haugland z Norska a česká soutěžní legenda Josef Sivík na stotřicítce z dílen AV Engineeringu. Před téměř třiceti lety sváděli nezapomenutelné souboje na rychlostních zkouškách při Barum rally a Rally Škoda. O jezdeckém obsazení v rallycrossových a autocrossových třídách se dozvíte v další tiskové informaci.

 

 

V České Lípě 3. listopadu 2006                                                                          Roman ORDELT

                                                                                                                                tiskové středisko

                                                                                                                          Autodrom Česká Lípa

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Josef Král (F BMW) na německém Hockenhaimu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose