www.car.cz
 

Ondřej Ježek poprvé letos v ME Superstock 600 a skončil celkově šestý !!
     6.11.2006 18:41 - tisková zpráva


06. 11. 2006 – Motocyklová sezóna 2006 je u konce, Gold Fren Team Erinac shrnul letošní sezónu, která přinesla do jeho řad prozatím nejvýraznější úspěch v jeho historii.

Motocyklový závodník Ondřej Ježek absolvoval v letošním roce poprvé kompletní Mistrovství Evropy Superstock 600. Po deseti závodech, které postupně vidělo Španělsko, Itálie (3x), Velká Británie (2x), Česká republika, Holandsko, Německo a Francie, skončil mladý jezdec ve velmi konkurenčním šampionátu na vynikajícím šestém místě. Jak viděl celou sezónu samotný jezdec, ale také manažer Gold Fren Teamu Erinac pan Jaroslav Ježek, naleznete v závěrečném shrnutí sezóny 2006.

Ondra k letošní sezóně:
V prvních závodech ME Superstock 600 ve Valencii, Monze a Silverstonu jsem se necítil v optimální jezdecké pohodě a vnitřně jsem se svými výkony nebyl spokojen. Bylo to způsobeno dlouhou zimou a z toho vyplývajícím deficitem naježděných kilometrů v jarní přípravě. Na začátku června jsme se zúčastnili Mistrovství ČR na maďarském Pannoniaringu.

Tento závod mi hodně pomohl, protože díky účasti ve dvou třídách (Superstock 600 a Supersport) jsem měl možnost najezdit mnoho závodních kilometrů a tím i najít správný rytmus jízdy a správné nastavení naší Kawasaki. Přestože jsem o tři týdny později v Misanu dojel až jedenáctý, na motocyklu jsem se cítil mnohem lépe, což dokládal můj odstup od prvních závodníků, který se výrazně zmenšil.

Nejraději vzpomínám na červencové dva víkendy v Brně. Při českém mistrovství se mi podařilo oproti jarnímu testování vylepšit nastavení motocyklu na Masarykův okruh. O týden později to start z první řady a čtvrté místo v závodě ME Superstock 600 jen potvrdil. V Brands Hatch se mi opět podařilo startovat ze třetího místa na roštu.

Lituji ale svého pádu na konci 2. kvalifikace, který mě přiznám se trochu rozhodil a v závodě jsem nedokázal bojovat o stupně vítězů. Po tomto závodě jsem figuroval na 5. místě celkové klasifikace šampionátu.


Sedmý závod ME Superstock 600 se konal poslední prázdninový víkend v Assenu. Na tento víkend nevzpomínám rád. Se dvěma pády v trénincích a s 12.místem v závodě jsem nemohl být spokojen. O týden později, na nejmodernějším okruhu v Evropě v Lausitzu, to bylo o mnoho lepší a šestého místa v závodě si velmi cením. Před posledními dvěma závody ME Superstock 600 jsme se zúčastnili posledního závodu MČR v Brně a podařilo se mi potřetí v této sezóně zvítězit. V celkové klasifikaci jsem díky absenci na zbylých třech závodech skončil na 3. místě.

Předposlední závod Evropského šampionátu Superstock 600 v Imole se mi v trénincích dařilo a od první řady mě dělili pouhé 2 setiny vteřiny. Bohužel samotný závod pro mě po střetu s Italem Costantinim skončil již ve 4.kole. Na poslední závod v Magny-Cours jsem se velmi těšil. V první kvalifikaci ovšem přišel pád, při kterém jsem se zranil, a tak jsem byl z dalšího programu na tomto okruhu vyřazen.

Jaroslav Ježek manažer týmu:
Letošní sezóna pro nás byla vlastně první „ostrá“ na čtyřtaktu.I když Ondra v uplynulých třech letech dosáhl na dvackách, v supersportech a nakonec loni v evropských stockách dobrých výsledků, stále to byla učňovská léta. Na letošní sezónu jsme se připravovali svědomitě. Vzhledem k dlouhé zimě byl začátek sezóny trochu křečovitý, ale druhá část sezóny, zejména Brno, Brands Hatch, Lausitz a Imola, byly z hlediska Ondrova výkonu výborné.

Škoda nezaviněného pádu v Imole, ale takové jsou závody. Musím poděkovat všem členům, mechanikům a spolupracovníkům našeho týmu, který fungoval dobře a bez vážnějších zádrhelů. Velký dík patří našim sponzorům, bez nichž by naše účinkování v evropském šampionátu bylo nemyslitelné.


Petr Štola
www.racing-foto.com


PR


 
 
Fotogalerie:   Seat Leon Supercopa na Lausitzringu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose