www.car.cz
 

V okruhové sestavě Křenek motorsport budou dvě dívky
     tisková zpráva


Tým oproti plánu nasadí do prvních závodů o jeden automobil navíc

Ne čtyři, jak bylo původně v plánu, ale nakonec pět vozů nasadí tým Křenek motorsport do zahajovacího podniku mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích, který se koná na brněnském automotodromu v rámci Jarní ceny Brna. Sestavu stáje sídlící v Měšicích u Prahy navíc nečekaně doplní další dívka, takže v šestičlenné soupisce týmu se objeví dvě.

Tři jezdci stáje Křenek motorsport budou startovat v závodech Národní formule 1400. S monopostem FiKS-01 pojede opět Radek Krakovič a inovované loňské nové formule FiKS-03 budou mít k dispozici Radek Mifka a Věra Vostrá.
Nejzkušenější z formulové trojice Mifka si do prvního mistrovského podniku odskočí z přípravy na bakalářské zkoušky na mezinárodní vysoké škole podnikatelství a práva. "Bylo by lepší, kdyby se závody konaly o prázdninách, ale zkusím to nějak zvládnout. Určitě tím nebude ovlivněna má soustředěnost, na závody budu pečlivě nachystán," uvedl třiadvacetiletý pilot z Brandýsa nad Labem. "Možná to nakonec bude vhodné odreagování od školních povinností. Jaké bych mohl mít ambice napoví měřené tréninky, ale časy dosahované při testování se mi zamlouvaly," řekl dále Mifka.

S přípravou naopak nebyl až tak spokojen Krakovič. "V rámci vylepšení jsme na voze provedli řadu změn, takže máme mimo jiné nové přední přítlačné křídlo, novou podlahu a motor," prozradil mladý jezdec od Hodonína a dodal: "Auto při testování fungovalo dobře, ale pilot ne. Uvidíme, jestli se jeho forma zlepšila."

Pro závody cestovních a sportovních vozů Divize 4 musel tým Křenek motorsport ve svém složení před prvním mistrovským podnikem udělat změny. Do tříhodinového vytrvalostního klání měli s vozidlem Škoda Octavia nastoupit Petr Vyplel a Daniel Šorm, který se navíc bude chystat i k účasti v padesátikilometrovém sprintu. Místo Vyplela ovšem nakonec pojede Jiří Jupa. "Změnu jsme museli udělat na základě rozhodnutí lékařů, kteří Petrovi nedovolili startovat," vysvětlil manažer týmu Josef Křenek a důvody verdiktu doktorů nechtěl dále specifikovat.

Jméno Vyplel se však ve startovní listině Jarní ceny Brna přeci jen objeví, i když v trochu jiné podobě. Do pátého vozu, který tým Křenek motorsport nasadí, totiž usedne Vyplelova dcera Lucie, jenž v uplynulých dnech absolvovala závodnickou školu. "Ve spolupráci se stájí Pegas jsme ještě nachystali pohárovou Škodu Pick-up Free Style, se kterou Lucka pojede sprint," řekl Křenek a dodal: "Vzhledem k tomu, že pro naši novou závodnici to bude první sbírání zkušeností, zařadili jsme ji zatím jen do sprintu."


tiskinfo
Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose