www.car.cz
 

Jan Kopecký testoval před Rallye Matador Tatry
     tisková zpráva


Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký – Filip Schovánek se pečlivě připravuje na Rallye Matador Tatry. Součástí příprav byl i předstartovní test vozu Škoda Fabia WRC. Celý tým by rád navázal na úspěšné vstoupení a především kvalitní výsledek z úvodní soutěže Mezinárodního Mistrovství ČR v rally, kterého posádka Škoda Matador teamu dosáhla na Jänner Rallye. Škoda Fabia WRC projela v Rakousku cílovou rampou na druhém místě a posádka Jan Kopecký – Filip Schovánek byla nejrychlejší posádkou z Čech.

„Při dnešním testu jsme se soustředili na průjezdy zatáček a především vyladění vozu pro nájezd do zatáčky, její průjezd a výjezd ze zatáčky. Vyzkoušeli jsme více variant nastavení a s konečným naladěním vozu jsem spokojen,“ zhodnotil test Jan Kopecký. Souboje o body z Rallye Matador Tatry se odehrají na území České i Slovenské republiky. Charakter rychlostních zkoušek se bude v obou etapách soutěže určitě lišit. „Rychlostní vložky budou v sobotu techničtější a v neděli budou spíše rychlejší. Rozpis bude pro sobotní etapu složitější, ale ani nedělní etapa nebude vůbec jednoduchá. Bude třeba pečlivě vyznačit případné nečistoty v rychlých nájezdech do zatáček,“ řekl Filip Schovánek a Jan Kopecký informace o erzetách doplnil: „V sobotu na nás čekají velmi pěkné rychlostní zkoušky. V neděli je třeba se vyvarovat chyb v příjezdech do retardérů a vyrovnat se s velmi kluzkým asfaltem v některých pasážích trati.“

Jan Kopecký si připsal na své konto po dvou odjetých soutěžích 24 bodů a patří mu průběžné 4.místo v seriálu Mezinárodního Mistrovství ČR v rally. Po velmi pěkném druhém místě v Jänner Rallye dokončil Mogul Šumava Rallye na 18.místě a stejně jako většina ostatních jezdců s vozy specifikace WRC skončil na soutěži plné omylů daleko za svým očekáváním.

„Samozřejmě bychom rádi dosáhli na soutěži, která nese jméno našeho hlavního partnera Matadoru Púchov, pěkného výsledku. Rallye však bude náročná a všichni naši soupeři si budou chtít odvézt co nejvíce bodů. Pro konečný úspěch bude třeba podat soustředěný výkon, vyvarovat se zbytečných chyb, vyhnout se technickým problémům a mít potřebnou dávku štěstí,“ dodal závěrem vedoucí týmu Josef Kopecký.

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký – Filip Schovánek odstartuje v sobotu ráno 1.května 2004 do soutěže se startovním číslem 505. Cíl Rallye Matador Tatry je plánován v neděli 2.května 2004 v půl třetí odpoledne v Púchově.

Martin Bobek, www.eWRC.CZ


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose