www.car.cz
 

A1GP: Problémy s tratí v Pekingu omezily první tréninky
     10.11.2006 12:48 - tisková zpráva


Jarek Janiš byl jediným jezdcem českého týmu, který se v pátek svezl na městské trati v Pekingu, tréninkové jízdy totiž musely být předčasně ukončeny kvůli příliš úzké vracečce. Organizátoři A1GP v této chvíli jednají s okruhem o možných úpravách tratě, aby jízdy mohly v sobotu pokračovat.

Zbrusu nový městský okruh v Pekingu si jako první okusili nováčci, jejichž tréninky jízdy stabilně zahajuje. Hned od prvních kol ale došlo k problémům ve vracečce, která byla na rejd vozů příliš úzká a nešlo ji projet plynulým obloukem. Po několika uvíznutích vozů byl trénink předčasně ukončen a organizátoři jednají spolu s týmy o řešení situace. Ve hře je několik variant, konečné rozhodnutí se očekává ještě dnes.

Jarek Janiš: Hned při prvním příjezdu do vracečky tam byly zaklíněny dva vozy, musel jsem úplně zůstat stát. Rejd kol tam nevycházel, museli jsme ji projíždět jako v rally – na jedničku a smykem pod plynem se vytočit. Uvidíme, jak se organizátorům podaří trať upravit, nemyslím, že by se na dané konfiguraci dalo závodit.“

Antonín Charouz: „Už při prohlídce okruhu jsme považovali vracečku za problematickou a hned první kola bohužel ukázala, že naše obavy byly na místě.

Nyní musíme počkat na další kroky, organizátoři se snaží najít řešení. Tato situace však vůbec neměla nastat.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Zákulisí A1GP v Brně 2006, foto J. Pořízek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose