www.car.cz
 

Vítězem FIA evropského poháru tahačů 2006 je Antonio Albacete
     15.11.2006 10:32 - tisková zpráva


Vítězem FIA evropského poháru tahačů 2006 je Antonio Albacete s pneumatikami Goodyear Truck Racing

Praha 14. listopadu 2006 – Krátce po závěrečném závodě letošní sezony F1 přišel na řadu rozhodující závod FIA evropského poháru tahačů ve francouzském Le Mans, z něhož jako vítěz odjížděl Antonio Albacete na pneumatikách Goodyear. Jednačtyřicetiletý Španěl ve svém červeném MANu týmu Cepsa skončil v Le Mans na druhém místě, což mu stačilo k zisku mistrovského titulu, přičemž dosáhl 346 bodů v osmi závodech.

Goodyear letos evropskému poháru dominoval se speciální pneumatikou vyvinutou přímo pro závody tahačů. Pneumatika jednoduše pojmenovaná Goodyear Truck Racing byla navržena, vyvinuta a vyrobena tak, aby účastníkům závodů nabídla co nejlepší výkonnost. Dopravu pneumatik a technickou podporu zajišťovala francouzská společnost FEDIMA ve spolupráci s firmou Goodyear. Společnost FEDIMA poskytovala servis na všech závodech šampionátu i na dalších závodech po celé Evropě.

Chtěl bych pogratulovat Antoniovi Albacetemu k dosažení skvělého vítězství ve FIA evropském poháru tahačů 2006. Velmi nás těší, že naše přesvědčení o důležitosti vyrábět speciální pneumatiku pro závody tahačů mělo tak úspěšnou odezvu. Do vývoje této pneumatiky byly investovány nemalé prostředky, včetně rozsáhlého testování na našich tratích, kde závodníci simulovali podmínky reálného závodu. Bezpečnost, kvalitu a výkonnost naší pneumatiky zaznamenala většina týmů, a to vše je podtrženo jejím úspěchem,“ řekl Hubert Moquet, Goodyear Director Original Equipment Sales Truck Tires Europe.

Až do letošní sezony dodávala společnost Goodyear pro závody tahačů především pneumatiky pro regionální provoz Goodyear RHS 315/70R22.5 určené pro řízené nápravy. S ohledem na dosažení specifických požadavků na výkonnost a bezpečnost, jež mají závodní tahače, se společnost Goodyear rozhodla vyvinout a vyrábět speciální pneumatiku vyhovující náročným podmínkám motorsportu.

Výsledkem tohoto rozhodnutí je pneumatika Goodyear Truck Racing, která je postavena na stejné kostře jako pneumatika pro regionální provoz Goodyear RHS 315/70R22.5. Na rozdíl od této pneumatiky má ale pneumatika Goodyear Truck Racing zvýšenou výkonnost a bezpečnost, především je sníženo riziko přehřívání a zvýšena odolnost proti příčnému zatížení. Dále tato pneumatika využívá speciální běhounovou směs a dezén, jež zlepšují styk pneumatiky s povrchem trati.

Běhoun pneumatiky je vybaven bezpečnostní vrstvou, která napomáhá redukovat přehřívání a chrání strukturu pneumatiky proti možnému poškození při nehodě a proti nadměrnému opotřebení. Pneumatika Goodyear Truck Racing je vyrobena podle kvalitativních standardů, které splňují všechny pneumatiky Goodyear, a odpovídá rovněž evropské normě CEE 54.

Tvar dezénu pneumatiky Goodyear Truck Racing je asymetrický a poskytuje nejlepší možné rozložení tlaku ve styčné ploše, maximální mechanickou odolnost a výkonnost. Běhoun pneumatiky má zaoblené vnější rameno. Tento tvar umožňuje pneumatice dobrý boční záběr na prašné a vlhké trati. Vnitřní rameno pneumatiky je naopak hranaté, což se příznivě projevuje na stabilitě, a jeho dezén optimalizuje záběrové a brzdné vlastnosti. Pneumatika Goodyear Truck Racing je také prořezávatelná.

Společnost Goodyear je největším světovým dodavatelem závodních pneumatik. Každý rok vyrobí přes půl milionu pneumatik pro různé závody na všech kontinentech světa. Automobilové závody jsou pro Goodyear důležitou aktivitou, jelikož poznatky z jejich tratí zlepšují a urychlují vývoj silničních pneumatik. Přenos technologií již vedl k řadě významných inovací v oblasti konstrukce, materiálů a dezénů.

Goodyear
Goodyear je největším světovým výrobcem pneumatik. Společnost se sídlem v Akronu (Ohio, USA) vyrábí pneumatiky, technické pryžové výrobky a chemikálie ve více než 90 závodech ve 28 zemích po celém světě. Své marketingové aktivity má společnost téměř v každé zemi světa. Goodyear zaměstnává přibližně 80 000 pracovníků.

Sortiment pneumatik společnosti Goodyear pro nákladní vozidla, autobusy a autokary zahrnuje přes 400 různých typů pneumatik ve více než 55 rozměrech. Pneumatikami Goodyear svá vozidla standardně vybavuje mnoho předních světových výrobců nákladních vozidel, včetně značek Volvo, Renault, Scania, DAF, MAN, Daimler Chrysler a Iveco. Goodyear také dodává pneumatiky všem významným výrobcům návěsů a přívěsů.

Díky své servisní síti TruckForce, 24hodinové silniční asistenční službě Goodyear ServiceLine24h a elektronickému systému řízení pneuhospodářství FleetOnlineSolutions™ poskytuje společnost Goodyear největší rozsah specializovaných služeb ve svém oboru.

Pokud se chcete o společnosti Goodyear a jejích výrobcích dozvědět více, navštivte stránky www.goodyearpneu.cz.

PR


 
 
Fotogalerie:   Adam Lacko s MANem v Le Mans 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose