www.car.cz
 

Popis RZ SOBOTNÍ etapy Valašky, tedy valašské etapy
     tisková zpráva


VSETÍNSKÉ ERZETY DOKONALE PROVĚŘÍ JEZDECKÉ POLE

Posádky 35. Rallye Matador Tatry-Valašská rallye absolvují v 1. etapě rychlostní zkoušky v okolí Vsetína. Sobotní etapa měří celkem 452,35 km a obsahuje 9 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 148,65 km. Svou náročností a charakterem budí velký respekt především rychlostní test č. 4, 7 z Hošťálkové do Chvalčova. Po ranním startu v Púchově, který je na programu v 7.30 hodin, jezdci absolvují celou úvodní etapu na Moravě, zpět na Slovensko se vrací ve večerních hodinách. Servisní zóna během první etapy je umístěna na silnici I. třídy č. 57 ve Vsetíně ve směru na Valašské Meziříčí.

Popis rychlostních zkoušek 1. etapy:
RZ 1 HOŠŤÁLKOVÁ – RAJNOCHOVICE (10,05 km)
Start rychlostní zkoušky je na silnici II. třídy č. 437 na konci obce Hošťálková naproti výroby umělého kamene. Zhruba po dvě stě metrech následuje přírodní retardér. Trať pokračuje po široké asfaltové vozovce velmi náročným stoupáním se sérií velmi obtížných zatáček až na 1,2 km, kde je umístěn na rozcestí zpomalovací umělý retardér. Následuje technický úsek ve stoupání se sérií obtížných zatáček až na vrchol stoupání k horskému středisku Troják. Po rychlém průjezdu přichází sjezd zatáčkami až ke křižovatce U Milířů, kde přichází na 3,6 km ostrá pravá zatáčka ve směru na Rajnochovice. Trať pokračuje průjezdem v krásné lesní krajině po silnici III. třídy šestikilometrovým rychlým úsekem až do cíle s řadou zatáček všech obtížností, průjezdů přes železné mostky a horizontů. Cíl je umístěn u odbočky pensionu Na pasekách před obcí Rajnochovice.

RZ 2, 5, 8 MALHOTICE – KLADERUBY (11,25 km)
:Start rychlostní zkoušky je na místní účelové silnici na konci obce Malhotice. Ve srovnání s loňským ročníkem Valašské rally se jede test v opačném směru. Po úvodním technickém úseku se sérií obtížných zatáček různých poloměrů následuje na 1,4 km ostrá levá zatáčka s nájezdem na silnici II. třídy. Rychlostní zkouška pokračuje na 1,8 km ostrou pravou zatáčkou kolem kapličky před vjezdem do obce Horní Těšice a následným úsekem na srdce „mezi domy.“ Následuje nesmírně těžká pravá zatáčka kolem místního kostela a následný rychlý a technický příjezd do obce Dolní Těšice se sérií náročných zatáček kolem obecního úřadu a přírodním retardérem na místní účelové komunikaci. Rychlostní zkouška se vyznačuje řadou náročných technických pasáží, které střídají rychlé úseky. Na 6,5 km přichází za obtížným horizontem po rychlém příjezdu ostrá pravá zatáčka. Po technickém průjezdu obcí Zámrsky přichází v obci Němetice na 9,1 km umělý zpomalovací retardér a po výjezdu ve stoupání čeká horizont s možným skokem. V závěrečném úseku je před cílem ostrý levý vracák kolem kapličky nad obcí Kladeruby. Cíl je umístěn sto metrů před začátkem obce Kladeruby. Rychlostní zkouška se vyznačuje řadou velmi dobře přístupných diváckých míst.

RZ 3, 6, 9 KRAMOLIŠOV – VESNÍK (25,15 km)
Nejdelší rychlostní zkouška v itineráři Rallye Matador Tatry-Valašská rallye, která svým charakterem a délkou budí oprávněný respekt a dokonale prověří jezdecké pole. Vyznačuje se častým střídáním rytmu, řadou stoupáním a klesáním. Start je v chatové oblasti zvané Kramolišov v blízkosti Rožnova pod Radhoštěm na místní účelové komunikaci. Po dvě stě metrech trať přechází ostrou pravou zatáčkou na silnici III. třídy. Následuje technický úsek a řadou zatáček všech stupňů obtížnosti v náročném stoupání. Trať poté prudce klesá do Valašské Bystřice. Na 3,55 km přichází ostrý levý vracák, vzápětí přírodní retardér a uprostřed obce Valašská Bystřice obtížné rychlé odbočení po rychlém příjezdu. Trať na 7,6 km prudce uhýbá doleva a pokračuje náročným stoupáním až na vrchol Santov, kde po překonání vrcholu stoupání následuje rychlé a technické klesání do obce Malá Bystřice. Série těžkých zatáček a následnou levou zatáčkou U Kočibů navazuje na silnici III. třídy a pokračuje po široké asfaltové trati závodu automobilů do vrchu Valašský klobúk až na Dušnou. Po překonání vrcholu stoupání následuje rychlý a technický sjezd do části Vsetína-Horní Jasénka. Po průjezdu přírodního retardéru U Zemánků přichází na 21,9 km pravá zatáčka do prudkého stoupání na úzkou komunikaci. Po překonání vrcholu trať prudce klesá sérií náročných zatáček všech stupňů obtížnosti mezi valašskými pastvinami až do cíle, který je umístěn ve Vesníku.

RZ 4, 7 HOŠTÁLKOVÁ – CHVALČOV (14,70 km)
Velmi náročný rychlostní test v itineráři první etapy s řadou náročných zatáček všech stupňů obtížnosti, horizontů a převýšením. Téměř celá erzeta se jede v lesním prostředí.
Start rychlostní zkoušky je na silnici II. třídy č. 437 na konci obce Hošťálková naproti výroby umělého kamene. Zhruba po dvě stě metrech je přírodní retardér. Trať pokračuje po široké asfaltové vozovce velmi náročným stoupáním se sérií velmi obtížných zatáček až na 1,2 km, kde je umístěn na rozcestí na Zlín zpomalovací umělý retardér. Následuje technický úsek ve stoupání se sérií obtížných zatáček až na vrchol stoupání k horskému středisku Troják. Po rychlém průjezdu přichází sjezd zatáčkami až ke křižovatce U Milířů, kde přichází na 3,6 km ostrá pravá zatáčka ve směru na Rajnochovice. Trať pokračuje průjezdem v krásné lesní krajině po silnici III. třídy tříkilometrovým rychlým úsekem s řadou zatáček všech obtížností, průjezdů přes železné mostky a horizontů.

Na 6,95 km trať prudce uhýbá u zastávky ČSAD (hospoda U Ježka) doleva na úzkou lesní účelovou silnici. Následuje náročný úsek, který dokonale prověří startovní pole.Na desátém kilometru se trať vrací z úzké lesní vozovky zpět na silnici II. třídy zpomalovacím retardérem v oblasti zvané Vičanov. Před vrcholem následující serpentiny ve stoupání až do výjezdu do horského střediska Tesák. Vzápětí posádky absolvují náročné zatáčky v technickém sjezdu na širokém asfaltu až do cíle, který je umístěn v oblasti zvané Na Valaškách.


V Púchově 28. dubna 2004

Roman ORDELT,
tiskový tajemník
Rallye Matador Tatry-Valašská rallye


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose