www.car.cz
 

Pech a Uhel se na Valašsku i u Púchova chystají na další rallye
     tisková zpráva


Rallye Matador Tatry – Valašská rallye, třetí podnik v seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, již přivítala ve svém dějišti všechny soutěžní teamy, které právě v těchto chvílích absolvují seznamovací jízdy s tratí letošní soutěže.

V místě konání rallye je také posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel, která s vozem Ford Focus WRC bude startovat do soutěže s číslem 2. Letošní soutěž navazuje na předchozí ročníky pořádané vsetínskými pořadateli, ale současně také na bohatou tradici slovenské soutěže Rallye Tatry. Dvoudenní podnik se tedy uskuteční na území dvou států, v sobotu jezdci absolvují devět rychlostních zkoušek na českém území a v neděli je pak čeká ještě dalších osm zkoušek na Slovensku v okolí města Púchova.

Máme za sebou dnes první část tréninku, kdy jsme se seznamovali s rychlostními zkouškami na slovenské straně. Slovenští pořadatelé využili při stavbě trati úseků, které jsme absolvovali v uplynulých sezónách při svých startech v seriálu slovenského mistrovství. Můžeme tak využít zkušenosti z těchto předchozích let. Místní asfalty jsou extrémně kluzké. A pokud by mělo zapršet, budou tyto úseky vyžadovat maximální soustředění na řízení vozidla ve smyku. Předpověď počasí a momentální občasné přeháňky slibují, že by nějaký ten májový deštík mohl do průběhu soutěže zasáhnout. Pokud se tak stane, bude ze soutěže pneumatiková loterie, kdy volba vhodného obutí bude rozhodovat o konečném úspěchu. Zítra nás čekají seznamovací jízdy s českou etapou soutěže a podle dostupných informací by tratě na české straně měly z velké části využívat úseky z předchozích ročníků Valašské rallye,“ komentuje výběr trati Václav Pech jun.

V čase, který utekl od poslední soutěže mistrovství Rallye Šumava, nezaháleli ani mechanici EuroOil teamu. Závodní speciál Ford Focus WRC prošel kompletní kontrolou po absolvované náročné soutěži na Šumavě a dočkal se i několika vylepšení. „Náš soutěžní motor byl v tomto období v Anglii, kde specialisté značky Ford jej kontrolovali a ladili. Hned po absolvování soutěže ve Vsetíně se naše auto přesune opět do dílen v Anglii, kde nám bude továrnou Ford poskytnut nový motor, který by se svými parametry neměl odlišovat od toho, jaký továrna nasazuje v současné době v soutěžích mistrovství světa,“ prozradil několik detailů z technické přípravy vozu Václav Pech jun. a dodal: „I když má český šampionát za sebou již dvě soutěže, jsme stále ještě na začátku letošní sezóny a prioritní pro nás bude tento aktuální podnik dokončit a získat pokud možno co nejvíc mistrovských bodů.“

Společná česko – slovenská soutěž startuje v sobotu 1. května v osm hodin ráno z Púchova. Posádky se poté přesunou do okolí Vsetína, kde absolvují devět měřených testů. V neděli po osmi rychlostních zkouškách rallye končí opět v Púchově ve tři hodiny odpoledne.


Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz

tisk info
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose