www.car.cz
 

Motocyklová Šestidenní - ISDE 2006 na Novém Zélandu - třetí a čtvrtý den
     17.11.2006 12:01 - tisková zpráva


ISDE 2006, Nový Zéland - Třetí den

Třetí etapa, shodná s druhou, se jela z počátku za velmi oblačného počasí. První každodenní kros test, po absolvování zhruba 30 minut jízdy spojovací etapy po asfaltu, s již dosti rozježděným povrchem byl v některých místech kvůli hlubokým kolejím pozměněn. V následné časové kontrole, která baly již také poznamenána mnoha průjezdy, bylo najeto kolem deseti minut. Bezprostředně po časové kontrole se jel cca jedenáctiminutový endurotest.

Protože je celý v hustém lese mezi stromy na uzkých cestičkách a jel se již druhý den, byl značně rozježděný s mnoho obnaženými kořenami a jelikož začalo postupně stále více pršet, vše začalo pěkně klouzat. Na rozježděném mokrém povrchu se většina jezdců startovního pole nevyhnula pádům. Od poloviny dnešní etapy pak začalo pršet vydatněji a nebezpečné tak nabyly jen měřené tesy, ale i většina lesních úseků na trati. Většinu lesních úseků jezdci absolvovali v jedné hluboké koleji, ze které mnohdy nešlo vyjet.                

Zbylí dva jezdci našeho týmu, spolu s Jiřetínskými startujícími ve třídě E1, měli možná o chloupek menší problémy s průjezdností některých úseků než jezdci startující později. Například do čtvrté časové kontroly se prý utrhl mostek a většina jezdců tak nestíhala svůj ideální čas. Toto však bude snad řešit Jury anulováním trestných minut v této časové kontrole. Jinak bylo patrné, že místní terén po třech odjetých etapách jezdce začíná vyčerpává.

Jinak všichni čeští jezdci dojeli dnes do cíle bez vážných problémů. Jen R.Tomana, který startuje skoro až na závěr startovního pole postihla časová penalizace ohledně zmiňovaného mostku přes potok, kterou by však Jury měla anulovat. Jezdci našeho KBS teamu zajeli v deštivém počasí svůj standart, na celém týmu je ale znát, že již nemůže zasáhnou do bojů v elitní desítce. Naši jezdci se tak snaží zanechat alespoň slušný dojem a pokousit se o co nejlepší výsledek v hodnocení jednotlivců.

Zítra se jede úplně nová etapa, která se ale na některých místech shoduje s úvodními. Jezdce opět čekají dlouhé rozbité enduro testy a přejezdy, na kterých se určitě vytvoří hluboké koleje.

ISDE 2006, Nový Zéland - Čtvrtý den
Čtvrtá etapa se jela na novém okruhu, který byl ale v mnoha úšecích shodný s těmi předešlými. Jely se i kromě každodenních motokrosových testů na rozbahněné hlinito písčité louce po ránu a krosového testu těsně před cílem na tvrdém povrchu, i dva endurotesty z předešlých etap a jeden edurotest byl nový
. Ten se ale jel jako součást tratě už první den, takže všechny testy byly opět hodně rozbté, s hlubokými kolejemi a množstvím obnažených kořenů. Po celý čtvrtý den se jelo za oblačného počasí.

   
 V polovině dne přišla opět vydatná dešťová přeháňka, která jezdce zastihla mimo jiné hlavně na endurotestu a v jedné z nejrychlejších časových kontrol. Dnes se totiž jelo na rychlé "A" časy.Normálně se najíždělo kolem pěti až deseti minut, jen do čtvrté časové kontroly to většina jezdců startovního pole stíhala přesně na svůj ideální čas a mnoho dalších v této kontrole nasbíralo několik trestných minut. Kromě toho, že jezdci museli jet s podstatně větším nasazením se všichni museli vyrovnat na trati s hlubokými kolejemi.

Jak říkali jezdci našeho KBS UAMK Týmu M.Rudolf a L.Sedláček: Jedna jediná hluboká kolej, nohy ze stupaček a to vše třeba i několik kilometrů v kuse, žádná sranda na koncentraci a předjet pomalejší jezdce je mnohdy vyloučené. Toto potvrdil i J.Zaremby, jedoucí těsně za našimi jezdci, kterého ještě s T.Dokoupilem a bratry Gotvaldovými stíháme jako doprovodi sledovat při přejezdech autem mezi jednotlivými úseky.

O tom, že se jedná o jednu z nejtěžších šestidenní se nechali kromě zmiňovaných jezdců i R.Michalík a V.Kuklík, kteří společně se Zarembou nadále vedou v soutěži klubových týmů. Jak již bylo řečeno minule, jezdci našeho KBS UAMK teamu už jedou ve dvou a tak se snaží uspět co nejlépe alespoň v hodnocení jednotlivců. Mezi kluby nám paří po každodenní dvouhodinové penalizaci za odstoupeného J.Horáka po třech dnech 81.místo ze 135 hodnocených klubů.

Zítřejší pátá předposlední etapa je shodné s tou dnešní a tak jediným rozdílem mohou být nové startovní časy jednotlivých jezdců, případně nevyzpytatelné počasí. Jinak jsou všichni jezdci jen unaveni, žádné zdravotní problémy nikdo nemá.

Jinak všichni pozdravujeme domů všechny naše příznivce.
Zdraví L.Krupička

oficiální stránky týmu : http://www.kbs.cz/


 
 
Fotogalerie:   Zahájení Šestidenní na Novém Zélandu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose