www.car.cz
 

FIA GT, Dubai 2006 : Jarek Janiš se adaptuje v novém týmu
     18.11.2006 08:43 - tisková zpráva


Jarek Janiš se při prvním startu s vozem Aston Martin DBR9 týmu Race Alliance rychle přizpůsobil pro něj neznámému vozu a vhodně doplnil nové týmové kolegy Phlippa Petera a Karla Wendlingera. Do kvalifikace nastoupil Peter a vyjel místo ve třetí řadě před Janišovými soupeři v boji o celkové druhé místo.

Po hektických dnes jednání o Janišově startu byl dnes v Dubaji na programu první den jízd, který byl hodně nabitý. Na jezdce čekaly dva devadesátiminutové tréninky a kvalifikace na zítřejší závod. Český jezdec, kterému v průběžném pořadí patří třetí místo, dnes poprvé usednul za volantu vozu Aston Martin DBR9 a zároveň odjel svá vůbec první kola na okruhu v Dubaji.

Neznámým se ale dokázal rychle přizpůsobit a jeho časy odpovídaly výkonům týmových kolegů. Do boje o startovní rošt tým nasadil Petera, který ve vyrovnané kvalifikaci zajel šestý čas. Z Janišova pohledu je však nejdůležitější to, že nejbližší soupeři o pozici vicemistra skončili až za ním.

Jarek Janiš: „Zatím to byl víkend, kdy jsem se musel hodně rychle učit, neznal jsem vůz ani trať. Vůz se chová dobře a rychle jsem v něm získal jistotu. Trať se dá zažít poměrně rychle, s pogumováním hodně zrychluje. V tréninku jsem zkoušel delší jízdu, ale těžko se dalo najít pár volných kol, protože na trati byl velký provoz.

V kvalifikaci měl Philipp smůlu na provoz, nepodařilo se mu poskládat všechny sektory, jinak bychom byli mezi prvními čtyřmi. Z pohledu boje o pořadí v šampionátu je však z mého pohledu důležité, že jsme před vozy týmů Phoenix a Zakspeed.“

BPA


 
 
Fotogalerie:   Labská rallye 2006, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose