www.car.cz
 

Jarní cena s nabitým programem a celou řadou změn
     tisková zpráva


Letošní Jarní cena Brna se bude v mnohém vymykat již zavedenému formátu z minulých let. Kromě standardních závodů Mezinárodního mistrovství České republiky v závodech na okruzích – v letošním roce vypsaných v Divizích 2, 3 a 4 budou moci diváci spatřit i čtyři doplňkové závody, které budou výše zmiňované „klasice“ více než důstojně konkurovat. Navíc na brněnský okruh zavítá jedna z nejzářivějších hvězd světového motoristického sportu, člověk, jehož jméno znají téměř všichni – Niki Lauda. Jarní cena Brna 2004 určitě v mnohém předčí všechna očekávání.

MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V ZÁVODECH NA OKRUZÍCH
Divize 2
Letos nově vypsána pouze pro vozy Formule Ford 1600, ve které budou soupeřit s vozy volné formule do 1600 ccm a nad 1600 ccm. Pevný start.
Divize 3
V této divizi budou tento rok závodit pouze vozy Národní formule 1400. Pevný start.
Divize 4
Rostoucí popularita okruhového závodění loni značně rozšířila startovní pole Divize 4, kde nebylo výjimkou i 60 vozů na startu. Z bezpečnostních důvodů bylo proto nutné rozdělit sprintový závod na 2 skupiny – do 1600 ccm a nad 1600 ccm, které pojedou samostatné závody s letmým startem.
Vytrvalostní tříhodinový závod, který se pojede v sobotu večer zůstal společný. Pro vytrvalostní závody došlo k malé změně v trénincích pro tento závod. Jsou vypsány 2 měřené tréninky, které jsou rozděleny do 3 tréninkových jízd. Znamená to, že v prvním měřeném tréninku pojedou všechny přihlášené vozy dohromady. 2. trénink bude rozdělen do dvou jízd a to tak, že první 15 minutové jízdy se zúčastní prvních 10 nejrychlejších vozů z prvního měřeného tréninku a druhé 30 min. jízdy pak vozy, které se umístily na 11. místě a dále. Pravidla zůstávají stejná. Každý jezdec může být členem maximálně 2 posádek. Minimálně můžou jet v každé posádce 2 a maximálně 4 jezdci.
Ke slavným jménům na startovním roštu se přidá také Tomáš Enge, který pojede v posádce týmu AMG M3000 Mercedes společně s další hvězdou – Antonínem Charouzem.
Všechny závody D4 mají letmý start.
Z klasifikace vytrvalostních závodů je opět vypsán pohár týmů. Stejně jako v loňském roce je i letos vypsána Česká trofej Junior, které se mohou zúčastnit všichni jezdci ve věku 14 – 23 let s vozidly třídy D4 do 1400 ccm z klasifikace D4.

DOPLŇKOVÉ ZÁVODY
Superfund Euro 3000
Úplnou novinkou, která byla do programu Jarní ceny Brna zařazena až na poslední chvíli, budou závody formulí 3000, který se svými vysokými ambicemi vůbec netají.

Seriál Euro 3000 Series v letošním roce přijal do svých řad nového generálního sponzora, kterým je investiční společnost SUPERFUND. Celá série tedy ponese oficiální název SUPERFUND Euro 3000. Partnerství zajišťuje další existenci těchto formulových závodů, které se jezdí na nejvýznamnějších evropských okruzích.
Jsme velmi šťastní, že jsme dohodu se společností Superfund dotáhli do vítězného konce“, řekl Pier Luigi Corbari, organizátor série SUPERFUND Euro 3000. „Superfund byl v minulosti platným sponzorem v různých oblastech motosportu. Partnerství zajišťuje solidní základ pro budoucnost.“


V roce 2004 bude realizační tým Superfund Eura 3000 klást velký důraz na komercializaci celého šampionátu. To bude logicky zahrnovat i snahu o uzavření smluv s mezinárodními TV stanicemi, vysílajícími živé přenosy, tiskovými a jinými médii.
V sérii bude v letošní sezóně permanentně figurovat minimálně 20 závodních vozů. Podle pravidel bude moci každý tým nasadit do závodu libovolný počet formulí. Z dostupných informací je zatím známo, že jeden tým postaví do závodů dokonce 4 vozy; jiné dva 3 vozy.
SUPERFUND Euro 3000 je mezinárodní formulová série s vozy typu Lola a motory Zytek o výkonu 450 koňských sil. Skvělým příkladem velké budoucnosti mladých jezdců účastnících se těchto závodů jsou například Felipe Massa, stávající testovací jezdec týmu Ferrari Formule 1 nebo Augusto Farfus, který v sezóně 2004 pojede šampionát DTM.
Vítěz celého seriálu Superfund Euro 3000 získá super licenci k řízení vozů Formule 1. I díky této skutečnosti budou mít diváci možnost spatřit velké množství mladých jezdců se zářivou budoucností. Kromě výše zmiňovaného budou bezprostředně po závodech odměňováni i první tři nejlepší jezdci finanční dotací. První získá částku 10 000 Eur, druhý 5 000 Eur a třetí 3 000 Eur.

SSC - Super Sprint Challenge
Nová série Super Sprint Challenge zahajuje v Brně 2. května 2004 svými 14 závody při sedmi podnicích závodní sezónu. Seriál závodů ve sprintu pro závodní a sportovní vozy, který poprvé spolupořádají organizátoři mezinárodních a evropských seriálů, procestuje v roce 2004 polovinu Evropy.
Super Sprint Challenge v tomto roce slibuje skvělou sezónu s velmi kvalitním a silným startovním polem. Většina jezdců pochází z německy mluvící části Evropy. Tak jako v minulých letech bude pocit mezinárodní soudržnosti i v roce 2004 nabývat na přitažlivosti. Aby se oba seriály závodů ve sprintu dostali pod jednu střechu, dohodli se organizátoři na čtyřech divizích.
V první divizi startují silné otevřené dvousedadlové sportovní automobily do 500 koní. Lehká sportovní auta, která vychází z techniky série sportovních vozů, budou zařazena do druhé divize. Ve třetí divizi jsou shromážděny Formule 3000 – vozy mezinárodních seriálů. Čtvrtá divize patří dvoulitrovým závodním vozům od Formule 3, přes Formule Renault, Formule Opel Lotus až ke královské formuli.
Závodní víkend začíná vždy od pátku volným tréninkem. Pro měřený trénink (v sobotu) je k dispozici dvakrát 20 minut. Oba závody ve sprintu (v neděli) se jedou ve vzdálenosti 50 – 60 km. Všechny čtyři divize budou hodnoceny odděleně.
Oba organizátoři Friedrich H. Dudichum a Walter Pedrazza počítají s velkým polem účastníků s více než 30 závodníky. Jen velmi málo soukromých závodních seriálů v Evropě se může v roce 2004 pochlubit tak silně obsazeným startovním polem.
Histo Cup Austria
Milovníky nedávné historie jistě tento závod potěší. V minulosti jsme jej byli zvyklí vídat při posledním závodě na Automotodromu Brno s názvem Epilog. Na startovním roštu bude k vidění více jak třicet nádherných vozů, mezi kterými nebudou chybět ani stroje jako Porsche 911 RS, Lotus Elan S1, Shelby Mustang a mnoho dalších.
ÖTC - Österreichische Tourenwagen Challenge
K vidění bude přes 20 cestovních vozů značek Honda, Alfa, VW, Seat, Opel, Fiat Citroen. Zvláště zajímavé bude sledovat mladé jezdce na identických vozech Suzuki Ignis Sport v poháru pro jezdce do 27 let.


tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose