www.car.cz
 

Passat R36 – nejsportovnější Passat všech dob
     23.11.2006 10:49 - tisková zpráva


 

  • Nový motor 3.6 FSI (220 kW / 300 k)
  • Dvojspojková převodovka DSG
  • Pohon všech kol 4Motion
  • Exkluzivní design exteriéru a interiéru

 

Praha, 21. listopadu – Na nadcházejícím autosalonu v Essenu, který se koná 1.-10. prosince 2006, se představí nový Passat R36, jehož šestiválcový motor s přímým vstřikováním FSI o objemu 3.6 litru dosahuje úctyhodných 220 kW (300 k) a činí tak z tohoto modelu nejvýkonnější Passat v historii.

 

Výkon motoru přenáší sériově dodávaná dvojspojková převodovka DSG a pro ty nejlepší jízdní vlastnosti je vůz vybaven i pohonem všech kol 4Motion.

 

Fakt, že se jedná o nejsilnější Volkswagen všech dob podtrhují základní technická data – z 0 na 100 km/h zrychlí Passat R36 (limuzína) za bleskových za 5,6 vteřiny, model Variant pak za 5,8 vteřiny. Nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na obvyklých 250 km/h.

 

Exkluzivitu nového Passatu R36 dokresluje jeho působivý vzhled. Vůz má specificky tvarované nárazníky, modře lakované brzdové třmeny, nově tvarovaný spoiler na víku zavazadlového prostoru (u modelu Variant  R36 zajišťuje přítlak nový střešní spoiler), chromované dvojité koncovky výfuku, osmnáctipalcová kola z lehké slitiny s pneumatikami o velikosti 235/40 a rozšířené podběhy lakované v barvě vozu.

 

 

Interiér vozu je vyveden v exkluzivním designu R, včetně koženého volantu s logem R36, elektricky nastavitelných sportovních sedaček, prahových lišt, bíle podsvícených přístrojů a hliníkové hlavice páky voliče samočinné převodovky.

 

První zájemci o jeho koupi se na něj mohou těšit ve druhém čtvrtletí příštího roku, cena zatím nebyla stanovena.

 

 

Import Volkswagen Group

AC&C Public Relations

www.volkswagen.cz

 

 

 

PR

 

 


 
 
Fotogalerie:   VW Polo Super 2000, foto: René Georges Rally Sport

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose