www.car.cz
 

Josef Král září ve světovém finále Formule BMW ve Valencii.!!
     26.11.2006 08:18 - tisková zpráva


FORMULE BMW – WORLD FINAL 2006

 

 

Josef Král září ve světovém finále Formule BMW ve Valencii. V dnešních dvou závodech se umístil na první a druhé příčce.

 

Vynikajícími výsledky se prezentuje ve Valencii šestnáctiletá naděje českého motorismu. Pro nejdůležitější závody letošní sezóny přestoupil  Král k Josef Kaufmann Racing, týmu jednomu z nejlepších týmu v seriálu Formule BMW, a spolu s hvězdou seriálu Christianem Vietorisem vytvořili velmi silnou dvojici.

 

Po pátečních třech volných jízdách, ve kterých se Josef Král umístil na  třetím, čtvrtém a druhém místě, exceloval ve veledůležité kvalifikaci. Král totiž jako jediný spolu s Vietorisem pokořil hranici 1:39 a umístil se na vynikajícím druhém místě!!!

 

Hvězdné okamžiky nastaly dnes odpoledne. V prvním závodě dnešního dne startoval ze 2. místa na roštu a hned ve druhém kole předjel vynikajícím manévrem Stefano Colettiho z Monaka v nájezdu do první zatáčky druhého kola. Pak už se jen vzdaloval svým soupeřů a vyhrál s náskokem 3,5 vteřiny.

 

Do dalšího závodu nastupoval po boku svého týmového kolegy Christiana Vietorise opět na druhém místě na roštu. Po startu Král na Vietorise zaútočil, ale zkušený soupeř si svou pozici uhlídal a s přehledem vyhrál systémem start-cíl . Na Krále se několik kol tlačil Holanďan Nick de Brujn, ale mladík z Jaroměře mu vůbec nedal šanci na jakékoliv předjetí a po výborném výkonu dojel druhý. Tým Josefa Kaufmanna tak suveréně vévodí nejlepším pilotům světa ve své věkové kategorii.

 

Velké finále se jede zítra a Král má velkou šanci na pódiové umístění.  

 

 

Martin MILER

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Maserati Tropheo při SUPERCAR 500 vBrně 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose