www.car.cz
 

Pokus o nový světový rekord na vysokorychlostních pneumatikách Continental -380 km/h!!
     27.11.2006 13:34 - tisková zpráva


Spolupráce mezi firmou Continental a časopisem 'AutoBild sportscars'

 

 

Hanover, listopad 2006. Dvanáct špičkových tuningových společností se v měsíci říjnu setkalo na zkušebním okruhu v Nardò v jižní Itálii, s cílem dosáhnout nového rychlostního rekordu na této nejrychlejší dráze světa. Tuningové firmy byly pozvány k této události společnými organizátory akce firmou Continental a německým časopisem 'AutoBild sportscars'.

 

Cílem ale nebylo jenom zjistit maximální rychlosti, kterých jsou sportovní vozidla schopna dosáhnout, ale pozornost byla zaměřena rovněž na výkonové vlastnosti pneumatik Continental schválených pro rychlosti nad 300 km/h. Za tímto účelem odborníci na motory přivezli na start širokou paletu vozidel - Porsche Cayenne Turbo R od firmy Enco Tuning, které bylo opatřeno pneumatikami ContiCrossContact UHP, dosáhlo na okruhu dlouhém 12,6 kilometru maximální rychlosti 294,5 km/h.

 

Vůz firmy TechArt 997 Porsche Turbo dosáhl rychlosti 334,5 km/h s pneumatikami ContiSportContact 3. Výsledku 365,7 km/h dosáhl potom Mercedes CLS s úpravou Rocket od Brabusu na pneumatikách ContiSportContact Vmax. Rekordní rychlostí 380,5 km/h ale zvítězil model 9ff Porsche 911 Cabrio, který byl rovněž obut pneumatikami ContiSportContact Vmax.

 

Tímto výsledkem se vůz pravděpodobně stane nejrychlejším kabrioletem na světě. Všechny pokusy o překročení rekordu byly sledovány, měřeny a potvrzeny německým technickým inspektorátem TÜV Süd.

 

Požadavky kladené na pneumatiky jsou stejně tak rozmanité, jako vozidla samotná. Zatímco vysoce výkonný vůz SUV vyžaduje speciální pneumatiky 4×4 s maximálním indexem nosnosti i rychlosti, jako je například ContiCrossContact UHP, ostatní sportovně upravená vozidla vyžadují produkty jako ContiSportContact 3, které jim zajistí výkonný handling a krátkou brzdnou dráhu.

 

Pneumatika ContiSportContact Vmax je zvláště vhodná pro překročení rychlosti 300 km/h a může být použita i pro pokusy o dosažení rychlosti přesahující 360 km/h, pro kterou již byla schválena. "Všech 12 tuningových firem se svými 16 super sportovními vozidly ukázalo, že ve vysokorychlostním sektoru jsou rovněž důležité různé koncepty pneumatik", shrnul Henry Siemons, šéf oddělení pneumatik pro tuningová vozidla v koncernu Continental. "V Nardò jsme dokázali, že můžeme dodávat pneumatiky pro všechna sportovní a super výkonná vozidla, přičemž bych rád zdůraznil naši vedoucí pozici ve spolupráci se špičkovými tuningovými firmami. Důkazem je nejen pneumatika ContiSportContact Vmax, která je světově nejrychlejší standardně vyráběnou pneumatikou, ale také jiné naše high-tech produkty, které jsou rovněž schváleny pro rychlosti vyšší než 300 km/h."

 

Koncern Continental je předním dodavatelem brzdových systémů, komponentů podvozků, elektronického zařízení vozidel, pneumatik a technických elastomerů. Společnost v roce 2005 dosáhla obratu 13,8 miliard eur a v současné době po celém světě zaměstnává přibližně 85.000 lidí.

 

Continental je oficiálním partnerem EURA 2008. Další informace najdete na adresách www.ContiSoccerWorld.de, www.contifanworld.com and www.conti-online.com

 

Barum Continental spol. s r. o.

Divize marketing

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   A1GP 2006 - 2007 v Brně. Momentky od Jana Škody

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose