www.car.cz
 

U Smržovky startuje domácí seriál enduro.
     tisková zpráva


Startuje domácí seriál Mezinárodního mistrovství ČR v motocyklových soutěžích enduro
 
O víkendu 1.-2.5. se uskuteční v okolí Smržovky na Jablonecku letošní první klasická dvoudenní motocyklová soutěž enduro, započítávaná do pětidílného seriálu mistrovství republiky jednotlivců a zároveň nově vypsaného seriálu družstev.
Start bude po oba dva dny v 9.00 hodin a na klasickém okruhu 60 km dlouhém, budou na jezdce čekat dvě časové kontroly, jeden pěti minutový motokrosový test a třináctiminutový enduro test. Po oba dny budou jezdci okruh absolvovat celkem třikrát.
Na start, se pravděpodobně pouze bez Romana Michalíka a Milana Baroše, postaví kompletní česká endurová špička.
V letošním nově vypsaném seriálu družstev (do loňského roku se družstva hodnotila pouze v jedné vypsané dvoudenní soutěži) budou týmy soupeřit skoro při všech vypsaných dvoudenních soutěžích. Není pouze známo, zda se budou družstva hodnotit i při třetí soutěži v Šumperku a poslední v Mostě.
 
Titul Mistra ČR v Absolutním pořadí bez rozdílu kubatur jednotlivců obhajuje Bohumil Poslední z KBS ÚAMK teamu Unhošť, který letos bude startovat opět na KTM 525 4T. Obhajobu mu určitě bude chtít ztížit řada předních českých jezdců. Na startu se rovněž představí i náš současně jediný zástupce v letošním seriálu mistrovství světa Vít Kuklík startující na KTM 250 2T, kterému ve třídě Enduro-2 patří prozatím po třech odjetých světových soutěžích 17.místo. Kuklík obhajuje hned dva tituly Mistra ČR z loňského roku a to v Absolutním pořadí bez rozdílu kubatur Juniorů a ve třídě do 125 ccm.
 
V souboji o letošní domácí týmový titul by se rád prosadil tým KBS ÚAMK Unhošť, který na loňské šestidenní v Brazílii obhájil prvenství v soutěži klubových družstev. V domácím šampionátu se ale podařilo zvítězit týmu KBS ÚAMK pouze jednou v roce 2000. Jinak tým vždy postihla nějaká technická porucha a tak to vždy stačilo pouze na umístění na druhém či jiném horším místě.  
 
Otázkou je, co nový model hodnocení přinese. V týmech se hodnotí vždy tři jezdci, přičemž pokud se jeden třeba zraní, může ho nahradit v další soutěži pouze jezdec, který ještě nestartoval v žádném jiném týmu.
Tým KBS hodlá v úvodní soutěži postavit alespoň čtyři týmy. Zajímavostí určitě pro všechny domácí jezdce bude skutečnost, že v prvním týmu KBS se po boku Bohumila Posledního a Pavla Melichara objeví, takzvaně na hostování, Vít Kuklík. Bohužel do Smržovky pravděpodobně nedorazí kvůli zranění z Evropského motokrosového závodu v Itálii další jezdec týmu KBS Jan Zaremba, který pomohl svými výkony týmu na loňské šestidenní v Brazílii. I tak bude Zaremba připraven pomoci v dalších soutěžích domácího šampionátu.
 
První letošní soutěž ho kvůli zmiňovanému zranění bude čekat až 15.-16.5. v Maďarském Csitáru, kde se jede mistrovství Evropy. Kromě těchto zkušených jezdců dostanou příležitost hájit týmové barvy KBS v soutěži družstev i talentovaní jezdci českého endura, o které se tým stará. Prosadit se mezi zkušenými jezdci měli letos už i Lukáš Kroupa, Tomáš Loukota, Jakub Horák, Pavel a Tomáš Křivští i Lukáš Sedláček.
 
Loňský titul z dvoudenní soutěže v Opařanech mezi týmy obhajuje CAGIVA Praha.
 
L.Krupička

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose