www.car.cz
 

Společnost AUDI AG zvolena automobilkou roku
     29.11.2006 12:29 - tisková zpráva


Společnost AUDI AG získala jedno z nejvýznamnějších a nejprestižnějších ocenění v oboru: porota odborníků renomovaného britského časopisu Autocar ji udělila cenu „Autocar Award“ pro „Automobilku roku 2006“. „Toto ocenění patří všem zaměstnancům Audi“, zhodnotil dosažený úspěch předseda představenstva společnosti AUDI AG Prof. Dr. Martin Winterkorn.

 

Rozhodujícím faktorem pro rozhodnutí poroty byla široká řada produktů, které společnost Audi v posledních letech uvedla na trh. Ke srovnání vozů Audi s hlavní konkurencí, jako je například BMW nebo Mercedes, redakce časopisu Autocar uvedla: „ …poskytují srovnatelnou hodnotu, jsou prokazatelně lépe stavěny a často i technicky zajímavější. Naše vyčerpávající testy prokázaly, že v současné době jsou nejlepší“.

 

Ingolstadský výrobce se velmi úspěšně prosazuje na náročném trhu vozů prémiové třídy – za posledních šest let se jeho prodej zdvojnásobil. Ocenění významného britského časopisu je velmi cenné, protože Velká Británie je pro značku Audi největším evropským exportním trhem a očekává se, že čísla letošního prodeje překonají loňská.

 

 

Import Volkswagen Group, s. r. o., Divize Audi/Public Relations,

 

Tiskové informace, ceníky a technická data v elektronické podobě najdete na www.audi.cz

 

Audi je celosvětově uznávaným konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už jedenáct let nepřetržitě rostou, v roce 2005 automobilka Audi prodala 829 100 vozů, což představuje meziroční nárůst o 6,4 %. Značce Audi se dařilo především na západoevropském trhu, kde její odbyt stoupl o 7 % na 599 tisíc vozů.

 

Prodeje automobilů Audi na tuzemském trhu rostou už 11 let po sobě:

* Vloni se v ČR prodalo 2543 automobilů Audi, což oproti 2140 vozům prodaným v roce 2004 představuje nárůst o více než 18 %.

* V roce oslav 25 let quattro byl každý druhý prodaný vůz Audi je s pohonem quattro®,

* Audi je nejúspěšnější prémiovou značkou na českém trhu.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   A1GP 2006 - 2007 v Brně. Momentky od Jana Škody

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose