www.car.cz
 

Jiří Vlček testoval Peugeot 206 Kit Car před Pražským sprintem
     29.11.2006 12:40 - tisková zpráva


Philips testoval před sprintem

 

V-Group Racing Team a Philips ve složení Jiří Vlček a Petra Hilburgerová se o víkendu připravovali v Sosnové a Bělé pod Bezdězem na víkendový TipCars Pražský Rallysprint.

 

Měsíc před startem bylo v kladenském týmu rozhodnuto o účasti na pražském rallysprintu s vozem Peugeot 206 Kit Car. Navíc na místě spolujezdce došlo ke změně, když stávajícího Zdeňka Jůrku vystřídala na postu spolujezdce marketingová ředitelka divize spotřební elektroniky, PHILIPS Česká republika, s,r.o., Petra Hilburgerová. Po krátkém uvedení do tajů rallyového sportu měla nová členka týmu možnost usednout do závodního vozu v rámci testování v Sosnové.  

 

„Podle úsloví, že člověk má vyzkoušet vše, jsem po výzvě, zda si nechci zkusit copilotovat při pražském rallysprintu, řekla, že proč vlastně ne. Rozhodnutí samozřejmě usnadnilo i nadšené kvitování všech kolegů a kamarádů z okolí, pro které by podobná akce byla splněným klukovským snem.

 

Samozřejmě, že jsem se bála a samozřejmě, že jsem celou dobu přemýšlela, zda se mi neudělá natolik zle, že se pro mne závod stane nemyslitelným. Ale nestalo se. Na okruhu v Sosnové Vám to ani nepřijde. Věříte kvalitám řidiče a všechny cesty jsou tak široké a prostorné, že se strach ani nedostaví,“  řekla k úvodu Petra Hilburgerová.

 

To nejdůležitější však nového spolujezdce teprve čekalo. Po několikahodinovém testování po okruhu přišlo na řadu testování po úzkých, uskákaných cestičkách v Bělé pod Bezdězem. Celý tým se přesunul k druhé části, posádka sedla do tréninkového vozu a odjela napsat rozpis zdejšího testovacího úseku. Po návratu usedl Jiří Vlček s Petrou Hilburgerovou do “Karkulky” a na řadu přišel první ostrý trénink před Prahou.

 

„Mezi stromy a ve stráni je to poněkud horší pocit, ale věřte, že jako spolujezdec z cesty stejně nevíte vůbec nic, neboť je člověk rád, že stíhá diktovat rozpis. Veškerá Vaše koncentrace je natolik upnutá na včasné čtení všech začátek a podmínek, na nepřehlédnutí řádku, neotočení dvou stránek najednou, že na strach v daný moment nezbývá čas, ...“ zhodnotila první ostré metry marketingová ředitelka divize CE (consumer electronics) Philips.

 

Petra Hilburgerová však při premiérovém svezení v závodním voze uspěla a může vyrazit vstříc prvním kilometrům v rámci TipCars Pražského Rallysprintu. „Uvědomila jsem si v té rychlosti, že má domněnka, že copilot sice diktuje (což přeci nemůže být nic složitého, prostě jen čtete, co je tam napsáno), ale vesměs se jen veze a případný karambol je odvislý jen od kvalit řidiče, nebyla správná.

 

Ta zodpovědnost za to, že nahlásíte trať řidiči špatně a on se slepě vrhne do zatáčky, kterou jste nahlásili a v reálu je to zatáčka úplně jiná, mne až vyděsila. Je to 50/50. Při testování mi ještě intenzivněji došlo, že projetí celé trati je samozřejmě o rychlosti, ale ta je daleko v závěsu za technikou jízdy,“  doplnila Hilburgerová.

 

Na závěr zveme všechny příznivce motoristického , především rallyového sportu v sobotu do okolí Řeporyjí, Radotína a Strahova, kde se každoročně český rallysport loučí se sezónou. Bojovat o co nejlepší umístnění a pobavit diváky přijede i posádka ve složení Jiří Vlček a Petra Hilburgerová.

 

Jsem si vědoma toho, že ke kvalitám profesionálních copilotů mám a budu mít hodně daleko. Přesto se budu snažit, abych sobotní závod navigovala co možná nejlépe a nezavinila nějaký karambol či nehodu svojí hloupou chybou. Věřím, že nedopadnu jako copilot nejmenovaného předního jezdce, kterého pilot po špatném nahlášení zatáčky začal během jízdy fackovat J

 

Myslím, že můžu říct za celou naši posádku, že se pokusíme jet natolik dobře, aby jízda byla rychlá a zároveň zajímavá, aby se diváci měli na co dívat a abychom závod přežili bez úhony,“  řekla na závěr Petra Hilburgerová- marketingová ředitelka divize CE Philips.

 

 

 

Marek Felt

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Autoslide 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose