www.car.cz
 

Minaříkova vsetínská předpremiéra s Puntem S1600. A nyní do Prahy !
     30.11.2006 12:30 - tisková zpráva


„S-šestnáctková“ předpremiéra

 

            Lubomír Minařík a Renáta Mourková nenastupovali na start vsetínského sprintu s velkými ambicemi. Pilot Luboš vůbec poprvé v kariéře osedlal plnokrevný vůz kategorie Super 1600 a tak jeho hlavním cílem bylo především odbourat návyky ze své staré felicie a začít si pomalu zvykat na modernější punto.

 

Přál si suchou vozovku, nakonec však bylo všechno jinak a počasí udělalo z Würth – Partr Rally jeden z nejzáludnějších závodů letošní sezóny. S nepřízní počasí se posádky musely vypořádat již v tréninku a podmínky se s blížícím startem stále zhoršovaly.

 

Několik krušných chvilek si během seznamovacích jízd zažil i Luba: „Už v tréninku bylo jasné, že soutěž bude velmi zajímavá, protože začal padat sníh a některé RZ byly nesjízdné. Nevyhnuli jsme se problémům, když jsme museli zastavit v kopci, protože před námi stál Březíkův tréninkový „micák“, který spadl do příkopu. Až se podařilo „micák“ vyprostit, sedl jsem do svého auta a snažil se rozjet.

 

Bohužel to nešlo a předek nám sjel do příkopu. Štěstí bylo v tom, že jel zrovna kolem traktor, který cestu sypal, takže nás z příkopy vytáhl. V pátek jsme se dozvěděli, že některé zkoušky budou kvůli počasí upraveny“, vzpomíná Luboš. „Počasí se neumoudřilo a bylo jasné, že se pojede na zimních pneu bez hrotů, proto jsem vytáhl z garáže úplně nové Barumky 32, které se zdály jako správná volba. Večer mechanici přestavěli podvozek na malá kola, proběhl krátký test a vše bylo připraveno.“

 

            Hned úvodní test soutěže byl poznamenán haváriemi několika favoritů a většina startovního pole včetně Lubomíra Minaříka a Renáty Mourkové tak jela tuto zkoušku pouze volným průjezdem. Na druhé zkoušce zajela dvojice Minařík – Mourková mezi účastníky MČR patnáctý čas absolutně a třetí v kategorii Super 1600, to bylo ale také naposledy, kdy se dvojice stáje Roto Plzeň objevila ve výsledcích.

 

Po třetí vložce již sympatická posádka ve startovním poli chyběla. „První RZ byla zrušena, projeli jsme ji a zjistili jsme, že bez hrotů to bude opravdu boj. To, že bude opravdu těžké udržet auto na cestě a vyvarovat se chybám, se potvrdilo na druhé RZ. Po servisu byla na řadě třetí RZ, kde jsem bohužel střihl zatáčku a poškodil závěs kola, což pro nás znamenalo odstoupení“, sdělil důvody svého výpadku zklamaný pilot.

 

I přes vsetínský nezdar však mohly v týmu propuknout oslavy. Jelikož největší Lubův rival Josef Sedláček skončil ve skupině A až šestý, zůstala letos velmi úspěšnému Luboši Minaříkovi konečná druhá pozice v hodnocení skupiny.

 

            Dvojici Lubomír Minařík – Renáta Mourková ještě letos uvidíme na Pražském rallysprintu, kde se opět představí ve Fiatu Punto S1600.

 

                                                                                              Text: Jiří Dokulil, ftr-media

                                                                                             

           


 
 
Fotogalerie:   Sosnová 2006 - Vítězslav Chval - foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose