www.car.cz
 

Jan Kopecký před Rally Wales 2006
     1.12.2006 07:07 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP

Wales Rally GB, Cardiff

Čtvrtek, 30.listopadu 2006, Cardiff 

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek absolvovala před startem Rally Wales čtyřikrát trať oficiálního shakedownu. Rally ve Walesu ukončí nejenom letošní program Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký, ale je i závěrečnou soutěží seriálu Mistrovství světa v rally 2006. Pro tradiční soutěž je Czech Rally Team Škoda-Kopecký připraven a odhodlán zakončit letošní rok odpovídajícím výsledkem.

Ačkoliv vůz Škoda Fabia WRC při prvním průjezdu oficiálního shakedownu poškodil kámen, je Škoda Fabia WRC ve válečných barvách Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký před startem soutěže opět stoprocentně připravena. Opravit poškozený držák motoru nebylo pro mechaniky českého týmu žádným problémem.

Celý tým se do Walesu nesmírně těšil, neboť budeme startovat na legendární soutěži a zároveň tímto startem zakončíme letošní úspěšnou sezónu. Určitě bychom chtěli potvrdit kvality vozu Škoda Fabia WRC, schopnosti našeho týmu a získat další zkušenosti pro posádku na šotolinové soutěži.

Při prvním průjezdu oficiálního shakedownu vyčnívající kámen urazil jeden z držáků motoru a tento technický problém jsme během shakedownu nechtěli řešit. Technici týmu si chtěli ověřit funkčnost vozu a vhodnost zvoleného nastavení v dalších průjezdech. Proto jsme zvolili opravu uchycení motoru a kompletní prohlídku vozu až po uplynutí vyhrazeného času pro oficiální shakedown.

Honza další průjezdy absolvoval s vědomím technického problému v uchycení agregátu. Dosažené časy nebyly pro nás prioritní, soustředili jsme se na poznatky pilota týkající se ovládání vozu a funkčnosti zvolených pneumatik na kluzkém povrchu. Postupně se na trati vyjely hluboké koleje a kamenný podklad nesmírně klouzal. Získané poznatky jsou pro nás důležité před startem soutěže samotné. Vše potřebné jsme dnes ověřili a těšíme se na start páteční etapy,“ řekl před startem Rally Wales vedoucí týmu Josef Kopecký.

V páteční etapě Rally Wales čeká na posádky náročných šest rychlostních zkoušek o celkové délce téměř 150 kilometrů. Start úvodní erzety je v osm hodin a sedmnáct minut.

 

 

www.CzechRallyTeam.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jan de Roy před Dakarem 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose