www.car.cz
 

SEAT Altea XL startuje v České republice
     19.12.2006 10:44 - tisková zpráva


PROSTOR, KOMFORT, BEZPEČNOST, DYNAMIKA

 

  • Výkonný rodinný vůz s rozměrným a komfortním interiérem již za 499 900 Kč
  • Vysoká bezpečnost a nejmodernější technická řešení

 

Nabídku značky SEAT v Česku obohacuje Altea XL, prostorný rodinný vůz překvapující sportovním temperamentem a řadou špičkových technických řešení. U nového modelu, jehož cena začíná na 499 900 Kč (akční model Basis), zájemci ocení především prostorný interiér a rozměrný zavazadlový prostor, provázený špičkovou úrovní bezpečnosti.

 

Altea XL se ve srovnání se základním modelem protáhla o 187 mm, takže nabízí vynikající komfort pro cestující a více než dostatečný zavazadlový prostor – jeho objem se zvýšil z původních 409 l na 532 l a posunutím zadních sedadel až o 140 mm dopředu ještě dále vzroste na 635 l, což je nejvyšší hodnota v dané třídě vozů. Díky vyšší stavbě karoserie jsou všechna místa i prostor pro zavazadla pohodlně přístupné, život na palubě „třídy XL“ zpříjemňují nejen optimálně tvarovaná a velkoryse dimenzovaná sedadla, ale také množství šikovných skrýší pro odložení drobností.

 

Uvnitř Altey XL lze nalézt řadu dalších vysoce funkčních detailů, jako jsou například sklápěcí stolky na zadní straně opěradel předních sedadel , elektrická zásuvka v zavazadlovém prostoru nebo jeho praktický kryt. Ten je navržen zcela nově, ne jako pevné víko, ale jako vysouvací roleta, kterou lze jediným dotykem zatáhnout.

 

Nová Altea XL je doslova nabitá nejmodernějšími systémy aktivní i pasivní bezpečnosti. Podvozek využívá osvědčené koncepce Agile Chassis, zaručující výborné chování vozu na silnici. Dokonalé jízdní vlastnosti umocňuje pestrá paleta výkonných vznětových a zážehových motorů. Podle stupně výbavy (s tradičními názvy Reference, Stylance a Sport-Up) to mohou být zážehové motory 1.6/75 kW (102 k), 2.0 FSI o výkonu 110 kW (150 k)nebo přeplňovaný 1.8 TFSI, podávající výkon 118 kW (160 k). Nabídka vznětových motorů zahrnuje turbodiesel 1.9 TDI o 77 kW (105 k) a dvě verze motoru 2.0 TDI, 103 kW (140 k) a nejvýkonnější nabízející 125 kW (170 k). Hnací síla vznětových agregátů může být na přání přenášena inovativní dvojspojkovou převodovkou DSG. Všechny diesely jsou založeny na progresivní technologii vstřikování čerpadlo‑tryska a mohou být vybaveny filtrem pevných částic DPF.

 

Už v základní variantě Reference bude sériově dodávána velmi bohatá výbava zahrnující mj. klimatizaci, rádio s přehrávačem MP3, externím vstupem Aux-in a šesti reproduktory, senzor tlaku v pneumatikách, 16“ ocelová kola, střešní nosiče v matně černém provedení, tempomat, palubní počítač, elektricky ovládaná přední i zadní okna a zrcátka (s funkcí el. sklápění), flexibilní kryt zavazadlového prostoru a výškově stavitelné sedadlo řidiče. O bezpečnost cestujících se stará šest airbagů, na přání lze objednat další dva boční airbagy pro zadní sedadla. K sériovému vybavení patří také systém ABS s TCS, na přání lze výbavu rozšířit i o elektronický stabilizační systém ESP s DSR s brzdovým asistentem EBA.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Nahlédnutí do kalendáře WRC 2006 od Martina Viďourka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose