www.car.cz
 

Plný plyn pro celý region. IQ-Jänner rallye je nejen sportovním vrcholem
     19.12.2006 14:03 - tisková zpráva


IQ-Jänner rallye je nejen sportovním vrcholem, ale také turistickým impulsem pro ekonomiku v okrese Freistadt

 

Tím, čím je pro oblast kolem Hinterstoderu Světový pohár v alpském lyžování, tím je pro severovýchodní Mühlviertel IQ-Jänner rallye: nesporně je nejen sportovním vrcholem, ale především turistickým impulsem pro celý region kolem Freistadtu, již nyní se vedoucí Hospodářské komory Freistadt, poslankyně zemského sněmu Gabriele Lacknerová-Straussová těší, že ve dnech 11. až 13. ledna 2007 bude moci ve Freistadtu uvítat mezinárodní elitu rallye, tentokrát na jubilejním ročníku:

 

Jänner rallye oslaví začátkem ledna své „stříbrné výročí“. Již pošesté hostují piloti rallye při IQ-Jänner rallye v oblasti Freistadtu, uvádí paní Lacknerová-Straussová, která významně přispěla ke znovuoživení tohoto vrcholu motoristického sportu v Mühlviertelu.

 

To, že králové rychlosti jsou v okrese Freistadt vítanými, ba dokonce obdivovanými hosty, se odráží také v širokém přijetí: Minimálně 14 obcí z celé oblasti okresu profituje z tohoto prvotřídního motoristického představení, čímž tím nejlepším způsobem podporují také organizační tým z Rallye Clubu Mühlviertel. Neboť odhlédneme-li od toho, že účastníci rallye svou akrobacií za volantem lákají na tratě rallye tisíce nadšenců motoristického sportu – 5. IQ-Jänner rallye měla 150 000 návštěvníků, kteří samozřejmě také ve Freistadtu a jeho okolí jedli a často také přenocovali – je díky přítomnosti médií tento podnik představován daleko za hranicemi Rakouska a regionu Freistadt, připomíná paní Lacknerová-Straussová také tuto formu reklamy pro všechny zúčastněné.  

 

„Při posledních rallye byly v okruhu 30 km od okresního města Freistadtu zaplněny prakticky všechny ubytovací kapacity. A to vše v jinak turisticky velmi klidné době“, připomíná paní Lacknerová-Straussová a je přesvědčena, že 6. IQ-Jänner rallye s termínem bezprostředně po vánočních prázdninách bude tentokrát pro poskytovatele ubytování ještě výhodnější. 

  

Mezi 150 000 návštěvníky poslední rallye bylo 30 000 motoristických nadšenců z České republiky, zvýšil se také počet hostů z Polska. Hosté z jiných rakouských spolkových zemí i ze zahraničí často přijíždějí do Mühlviertelu poprvé, vidí paní Lacknerová-Straussová Jänner rallye jako „počáteční seznámení“, neboť mnozí z nich najdou v regionu zalíbení, vždyť Mühlviertel může mnohé nabídnout i mimo rallye, a zve tak k další návštěvě. Tento pohostinný region cestovního ruchu má co nabídnout po celý rok, např. jako region turistiky a jezdectví – ale na začátku roku je to jednoznačná metropole rallye, poukazuje paní Lacknerová-Straussová na to, jak se turistické a sportovní vrcholy ideálně doplňují.

 

Motoristický podnik mezinárodní úrovně, jako je IQ-Jänner rallye, potřebuje vedle profesionální organizace také výkonnou infrastrukturu. A tu mají pořadatelé mj. ve Freistadtské veletržní hale, zdůrazňuje vedoucí okresní pobočky Hospodářské komory Freistadt, dr. Dietmar Wolfsegger to, co zatím nejlépe osvědčilo především jako centrum rallye: „Sotva kde existuje v tak ideální formě možnost nabídnout vše pod jednou střechou, od tiskového střediska přes výstavní stánky, gastronomii, informační centrum až po možnost nechat při regroupingu projíždět auta halou“.

 

Právě Jänner rallye velice atraktivním způsobem dokládá, jak úzce jsou ekonomika a sport vzájemně spojeny a jak z toho v oblasti Freistadtu mohou obě strany profitovat v situaci win-win a vzájemně se podporovat. Finančně náročný rallyový sport není možné financovat bez sponzoringu z ekonomiky, sport je na druhou stranu pro mnohé podniky velice důležitým i efektivním marketingovým nástrojem.

 

Vedoucí okresní pobočky Hospodářské komory Gabriele Lacknerová-Straussová

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Nahlédnutí do kalendáře WRC 2006 od Martina Viďourka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose