www.car.cz
 

Kuba Smrž zaostal jen pár desetin za maximem z IRTA testů
     tisková zpráva


Na jihu Španělska začal tradiční motocyklový svátek  
 
Evropské tour již pár let začíná úvodním podnikem na závodišti poblíž města Jerez de la Frontera. Španělské horkokrevné obecenstvo se má na co těšit neboť, domácí miláček Sete Gibernau zaostává jen 0,5 za rekordním časem Valentina Rossiho z odpolední páteční kvalifikace. Nejlepším z české trojice byl Jakub Smrž, jenž ráno skončil patnáctý, odpoledne pak sedmnáctý.  
Jakub Smrž: První volný trénink jsme začali jen s trochu odlišným nastavením než při posledních IRTA testech. 
V podstatě se jednalo o vyzkoušení drobných úprav na předních vidlicích. Byl jsem spokojen. Na to, že závodišti v Jerezu chybí trochu grip to nebylo špatné. Ostatně skoro vždy chvíli trvá, než se trať pogumuje a tak jsem se snažil najít správný rytmus pro odpolední měřenou kvalifikaci. Pro měřený trénink jsme zvolili jinak nastavené zadní péro, aby nedošlo znova k rychlému opotřebení pneumatiky a následnému prokluzování ve výjezdech z jistých pasáží. Trochu nás trápí balance motocyklu, ale jinak je vše v absolutním normálu.
 
S mechaniky jsme se rozhodli pro zítřejší den přitvrdit vidlice a proběhnou také úpravy na převodovce, neboť mi nevycházely kvalty. Dosažené časy nejsou moc vzdáleny časům z IRTA testů a odstup na soupeře přede mnou je jen minimální. V posledních minutách jsem nenarazil na rychlou skupinu. Na jedné straně nevýhoda, ale oproti tomu jsem rád, že jsem své časy zajel sám bez pomoci rychlejších jezdců a jízdy v sleep streamu. Obzvláště, když na mnoha otevřených místech trati foukal hodně silný nárazový vítr a tak to hodně vynášelo. Vím, že čas mohl být trochu lepší, ale nejel jsem na hranici rizika“.
 
Výsledky po 1.kvalifikaci:
1   Sebastian PORTO     APRILIA   1.43.673   
2   Manuel POGGIALI     APRILIA   1.44.054
3   Daniel PEDROSA      HONDA     1.44.163
….
17  Jakub SMRŽ             HONDA     1'46.614
 
 
tisk info
MPAFoto.com 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose