www.car.cz
 

Alkohol, senioři , léky x motorismus.
     22.12.2006 19:05 - tisková zpráva


Alkohol je pro všechny účastníky silničního provozu stejně nebezpečný, prodlužuje reakční dobu a zvyšuje riziko. Se zvyšujícím věkem ovšem člověk alkohol hůře snáší, trápí ho nemoci a užívá více léků. A tak obvykle organizmus starších lidí není schopen, a to ani v případě malého množství alkoholu, se bez vážnějších důsledků s alkoholem vypořádat. Už hluboko pod hranicí 0,8 promile dochází k poruchám.

Mnoho starých lidí musí užívat léky. Dejte si jako účastník silničního provozu pozor na jejich vedlejší účinky. Snížení schopnosti koncentrace a prodloužení reakční doby nastává velice často. Velice nebezpečné je současné užívání léků a konzumace alkoholu.

Nevhodná strava se může negativně projevit na vašem zdravotním stavu. Příliš velké porce (ty se velice často skládají z tuků a uhlohydrátů) zatěžují trávicí orgány a způsobují pocit přeplnění a vedou ke snížení koncentrace a k únavě. Jedno i druhé nejsou ideální předpoklady pro požadavek být připraven na silniční provoz.

Pokud jste řidič, měl byste (pokud užíváte léky) prohovořit s lékařem, zda po jejich požití může dojít ke snížení koncentrace a k prodloužení reakční doby.
Při užívání léků zásadné nekonzumuje alkohol.
Při příjemném posezení organizujte svoji cestu domů včas a v případě, že jste konzumovali alkohol, nechejte auto stát a použijte taxi.
Také chodci pod vlivem alkoholu se vystavují vysokému riziku.
Při delších jízdách dávejte přednost lehké stravě (ryby, saláty, ovoce, ovocné šťávy).
Těžká, tučná jídla škrtněte z jídelníčku.
Bezprostředně po jídle neřiďte nikdy vozidlo.

UAMK


 
 
Fotogalerie:   Superstar Petr Bende na Zámeckém vrchu od J. Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose