www.car.cz
 

Vyrážíme na hory. I když zatím není sníh ....
     26.12.2006 19:46 - tisková zpráva


Sdělovací prostředky obvykle informují v těchto dnech, že většina termínů v lyžařských centrech je na svátky obsazena. Pro ty, kteří se právě na hory vypravují, několik rad, na co nezapomenout.

Důležitá je zimní výbava vozu. V automobilu by neměla chybět stěrka na očištění oken se škrabkou na námrazu a led, smetáček na ometení sněhu, alespoň jeden litr naředěné nemrznoucí chladící směsi na doplnění chladiče, náhradní náplň do ostřikovače, pytlík s pískem na náledí a řetězy. V případě, že vozidlo v zimě jezdí v oblasti horské, kde je více sněhu, mělo by být vybaveno řetězy celoobvodovými, které jsou na řadě úseků horských silnic předepsány dopravní značkou.

Drobnou, ale důležitou součástí zimní výbavy je sprej s rozmrazovačem na zámek dveří. Někdy se stane, že zámek zamrzne i přes to že je řádně ošetřen grafitem a z vozu se stane nedobytná pokladna. Na rozdíl od ostatního, výše jmenovaného vybavení, neměly by být rozmrazovací prostředky uloženy ve voze, protože v případě zamrzlého zámku svému účelu sloužit nemohou. Řidič by je tedy měl mít u sebe.

Pro bezpečnou jízdu v zimě jsou důležité i pneumatiky s dostatečně hlubokým vzorkem běhounu (cca 4mm). Pneumatiky, které jsou ojeté téměř k limitu 1,6 mm hloubky, nejsou rozhodně, byť jsou "zimní" pro zimu vhodné. Investice do zimních pneumatik rozhodně zbytečná není, vždyť o dobu jejich používání si prodloužíme trvanlivost těch letních.

 

Infoservis


 
 
Fotogalerie:   Nahlédnutí do kalendáře WRC 2006 od Martina Viďourka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose