www.car.cz
 

Pořadatelé Dakaru 2007 těsně před startem změnili trasu
     26.12.2006 19:53 - Pavel Jelínek


Dva týdny před startem provedla pořádající A.S.O. zásah do itineráře 29. ročníku dakarské rallye. Důvodem byly bohužel opět bezpečnostní podmínky v Mali, ačkoli tamní vláda přislíbila maximání spolupráci při zajištění bezpečnosti účastníků. Francouzské ministerstvo zahraničí však vzneslo určité obavy z možného rizika střetu s místními ozbrojenými skupinami, a to bylo pro pořadatele dostatečným znamením, že trasu je nutno změnit. Dotklo se to bohužel možná nejzajímavější části letošního ročníku, a to úseku Nema - Tombouctou - Nema.

 

Do této oblasti, do té doby naprosto tradiční na Dakaru, zavítal konvoj rallye naposledy v roce 1999 a ani tehdy se soutěž neobešla bez bezpečnostního incidentu.

Namísto plánovaných dvou etap se pojede první den okruh Nema - Nema s 376 km dlouhým speciálem, druhý den bude následovat přesun do Ayoun-el-Atroux, ovšem bude se jednat pouze o spojovací etapu. Do Ayounu soutěž naposled zavítala v roce 2004.

Pouštní úseky, které měly být doménou letošního Dakaru, tak byly opět zkráceny. Doufejme, že to byla poslední negativní změna v letošním itineráři.

Jiří Vintr


 
 
Fotogalerie:   Touareg se chystá na Dakar 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose