www.car.cz
 

Osmimiliontý model Polo, vyrobený během třiceti let
     tisková zpráva


 Kořeny Volkswagenu Polo sahají až do roku 1975, kdy se v Hannoveru představilo Polo první generace, jehož výroba se vzápětí rozběhla v mateřském závodě ve Wolfsburgu.

Volkswagen Polo druhé generace se veřejnosti oficiálně představil během autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem v roce 1981, třetí generace měla premiéru v roce 1994 na Mezinárodním autosalonu v Paříži. Ve své čtvrté generační podobě vyjelo Polo v roce 2001, kdy si odbylo výstavní premiéru na autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

V roce 2002 se po celém světě prodalo 487 000 vozů Volkswagen Polo, což představuje meziroční zvýšení prodejů o výrazných 17 procent. Nejdůležitějšími trhy kompaktního Pola jsou Německo, Itálie, Velká Británie, Čína, Španělsko a Brazílie.

Také v ČR patří k velmi populárním modelům svého segmentu. Jejich přitažlivost umocňuje aktuální akční kampaň, přinášející druhou dvojici dveří bez příplatku a další cenové zvýhodnění, takže pětidveřové Polo lze pořídit už za 259 000 Kč. Pro zákazníky, kteří upřednostňují nákup na splátky, je připraven speciální Volkswagen Leasing PLUS od společnosti ŠkoFIN, který počítá se splátkami jen 2033 Kč měsíčně.

VW - tisk info
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose