www.car.cz
 

Martin Macík chce na Dakaru navázat na dobré jméno kamionů LIAZ.
     2.1.2007 11:00 - Pavel Jelínek


Tedom Truck team Martina Macíka postaví na letošní start Rallye Dakar 2007, do jehož startu zbývají  už pouze  dny, tým devíti lidí. Kromě dvou tříčlenných kamionových posádek v jeho barvách pojede i trojice motorkářů.

 

Ještě přesnějí pojedou dva motocykly a jedna čtyřkolka. Konkrétně na motorkách pojedou Martin Macek a David Pabiška, na čtyřkolce zkušený Josef Macháček. Jeden z kamionů týmu jim pak bude sloužit jako jejich doprovodné vozidlo.

Doprovodný kamion je podle Macíka letos naprosto totožný se soutěžním vozidlem LIAZ. Asistenční vůz ale poveze asi o čtyři tuny materiálu více, proto má snížen výkon na pět set koní, aby se zabránilo jeho opotřebení.

 

"Nové auto, které jsme připravovali, se nám nepovedlo dokončit, nestihli jsme homologace," podotkl na tiskové konferenci tiskař Martin Macík. Speciály mají alespoň řadu změn oproti loňsku. Nejviditelnější je změna červené na letošní žlutou barvu. Nové je dofukování kol, či konfigurace motoru, nové jsou  i pneumatiky, došlo i ke změně kroutícího momentu, čímž motor dosahuje většího záběru při nižších otáčkách.

Hlavní novinkou je ale nová převodovka, která má zrychlit vůz z dřívějších cca 135  na budoucích 150 kilometrů, což je poměrně slušné.

Závodní vozy již  včera večer odjely na místo startu Dakaru 2007, který letos  poprvé nebyl hned na přelomu roku. 5. ledna jsou na programu technické přejímky a 6. ledna se startuje.

"Měli bychom se umístit mezi desátým až dvacátým místem," nastínil šéf českého soukromého týmu šance posádky.

 


oficiální stránky týmu :http://www.martinmacik.cz/dakar_2007/


 
 
Fotogalerie:   Macíkův team a písečné testy LIAZu na Dakar 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose