www.car.cz
 

Zahajovací měřené tréninky NF vyhrál Mičánek junior
     tisková zpráva


Úřadující mistr Chabr bude do prvních závodů startovat až z poslední pozice

Do prvních závodů Národní formule 1400 v mezinárodním okruhovém mistrovství České republiky, které zahajuje na brněnském automotodromu v rámci Jarní ceny Brna, vy-jede z nejvýhodnější pozice Jiří Mičánek junior. Na startovní rošt se za loňského vicemistra budou podle výsledků v kvalifikaci stavět Radek Mifka, David Palmi a Igor Lešinský. Překva-pivě až z posledního místa bude v úvodním podniku šampionátu startovat obhájce titulu To-máš Chabr, kterého začalo trápit nedoléčené koleno a především neposlušný motor jeho monopostu.

Protože řada jezdců nestihla připravit své vozy pro první podnik šampionátu, do kvali-fikace vyjelo nečekaně menší množství závodníků, než se předpokládalo. Na čele čtrnácti-členného startovního pole se nedlouho po zahájení prvního měřeného tréninku usadil Mičánek a z vedoucí pozice jej potom soupeři už neodsunuli. Dvě desetiny vteřiny za vítězem zaostal druhý Mifka, kterého výsledek potěšil. „Je to dobrý. Loni jsem si tak dobré místo na startu nezajistil ani jednou. Myslím, že lépe mi sezóna začít nemohla,“ konstatoval třiadvace-tiletý pilot a dodal: „Určitě ještě bylo kde zrychlit, ale že jsem měl před dalšími soupeři ná-skok více než půlminuty, nechtěl jsem to dál zkoušet a pošetřil techniku.“

Třetí příčka v první části kvalifikace patřila Igoru Lešinskému, který byl výsledkem mi-le zaskočen. „Tak dobré jsem to nečekal. Cítil jsem, že čas nebude nejlepší, protože motor nějak netáhl, ale přes zimu vylepšovaný podvozek to zachránil,“ říkal s úsměvem havířovský jezdec. Důvod ke spokojenosti měl také Lubomír Polášek, jenž si pro svůj premiérový závod v Národní formuli 1400 vybojoval čtvrté místo na startu. „Národní formule 1400 se mi zalíbila. Zatím jsem se sice s vozem sžil jen málo, příliš jsem toho v testování nenajezdil, ale časy se zdály být slibné a s dobře připraveným autem jsem to v kvalifikaci potvrdil,“ uvedl Polášek.

První měřený trénink naopak nedopadl vůbec podle představ zkušeného nováčka Davida Palmiho, kterému na startovním roštu prvního mistrovského závodu připadla pátá pozice. „Jsem absolutně nespokojen, měl jsem zcela jiné představy. Motoru nějak chyběl výkon, byl jsem hodně pomalý,“ postěžoval si čtyřiadvacetiletý krmelínský pilot. Náladu si ovšem potom spravil ve druhé části kvalifikace, v jejímž závěru nejprve rozpoutal souboj o třetí a posléze i druhou pozici, ze které nakonec s přispěním tří setin vteřiny odsunul Radka Mifku.

Za to se ve výsledcích opět zařadil Lešinský, Polášek, zrychlující se Pavel Sukop a Věra Vostrá.

Jiří Mičánek junior do druhého měřeného tréninku vyjel mezi posledními, ale v okamžiku opět ve výsledcích poskočil na první místo, na němž nakonec zůstal s náskokem více než jedné sekundy. „Co jsme si představovali, že by mohlo stačit k zajištění první pozice na startu, se potvrdilo,“ uvedl mladý brněnský jezdec. „V prvním měřeném tréninku to ještě nebylo úplně ono. Druhá část kvalifikace ovšem už byla povedenější. Určitě jsem ještě mohl zrychlit, ale nebylo to nakonec potřeba,“ doplnil Mičánek.

tisk info KLap


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose