www.car.cz
 

Nové technologické centrum Škoda Auto vyroste v Mladé Boleslavi
     3.1.2007 19:02 - tisková zpráva


Nové technologické centrum vyroste v Mladé Boleslavi, a významnou měrou tak rozšíří stávající oblast technického vývoje společnosti Škoda Auto.
Základní kámen nového technologického centra Škoda Auto v Mladé Bolaslavi položili dne 13. listopadu 2006 čelní představitelé společnosti Škoda Auto spolu s předsedou představenstva koncernu Volkswagen Dr. Berndem Pischetsriederem a ministrem pro místní rozvoj ČR Petrem Gandalovičem.

Vybudování tohoto centra  souvisí s dlouhodobě plánovaným rozšířením oblasti technického vývoje Škoda Auto a je součástí globální strategie dalšího rozvoje společnosti.

Předseda představenstva koncernu Volkswagen Dr. Bernd Pischetsrieder
při této příležitosti prohlásil: „Společnost Škoda Auto dosáhla v posledních letech enormního pokroku ve vývoji produktů, v kvalitě a počtu prodaných vozů. S novým modelem Škoda Roomster letos úspěšně uvedla na trh svou čtvrtou modelovou řadu. V každé modelové řadě také v budoucnu přibudou ještě další nové deriváty jako např. nejnovější Škoda Octavia Scout nebo Škoda Praktik. Abychom dále mohli vyvíjet moderní a vysoce kvalitní vozy, rozšíříme oblast technického vývoje společnosti Škoda jako součást našich osmnácti vývojových center, která jsou rozmístěna po celém světě, a vybavíme ji nejmodernějšími technologiemi.“

Výstavba nového technologického centra proběhne v bývalém průmyslovém a skladovém areálu, který se nachází v těsném sousedství současného technického vývoje Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Vzhledem k umístění areálu v povodňové zóně bude celý objekt umístěn na pilotech. Tím v přízemí vznikne plocha pro parkování až 300 zkouškových a zkušebních vozů. Výstavba celého objektu bude dokončena v roce 2008 a v roce 2009 bude centrum po vybavení odpovídajícími technologiemi uvedeno do plného provozu. Bude zde probíhat vývoj elektroniky, podvozku a agregátu vozidel, ale také různé testovací aktivity (např. akustické a hlukové zkoušky).

Harald Ludanek, člen představenstva společnosti Škoda Auto odpovědný za oblast technického vývoje, uvedl, že koncern Volkswagen investuje do projektu rozšíření technického vývoje automobilky a výstavby nového technologického centra celkem 1 159 mil. Kč. V rámci tohoto projektu dojde k rozšíření celkové plochy pracovišť technického vývoje zhruba o 70% a také k vytvoření nových pracovních míst, a to převážně pro strojní a elektrotechnické inženýry a další vysoce kvalifikované specialisty.

 

-ša-


 
 
Fotogalerie:   Pokus o rychlostní rekord Buggyry, prosinec 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose