www.car.cz
 

Škoda Auto má model Octavia, který je určen speciálně pro čínský trh.
     4.1.2007 10:36 - Robert Jeníček


Společnost Škoda Auto na mezinárodním autosalonu v Pekingu oficiálně představila model Octavia, který je určen speciálně pro čínský trh.
Mezinárodním autosalonu v Pekingu Škoda Auto na ploše 700 m2 představila spolu s modelem Octavia i další modely
ze svého výrobního programu (Roomster, Octavia RS, Octavia Scout, Superb L&K).

Součástí výstavního stánku Škoda Auto byla i designová studie Yetti a historický model Škoda Superb 3000. Kromě aktuální nabídky výrobního sortimentu se návštěvníci autosalonu mohli seznámit i s více jak stoletou historií a tradicí značky.

Všechny tři modelové řady značky Škoda určené pro místní trh (Fabia, Octavia, Superb) se budou vyrábět v závodech společnosti Shanghai Volkswagen. Prodej, servis a péče o zákazníky zajistí exkluzivní prodejní síť Škoda. Smlouva o spolupráci společností Shanghai Volkswagen a Škoda Auto byla podepsána 11. dubna 2005 a v březnu roku 2006 již SVW Škoda oficiálně zahájila budování prodejní a servisní organizace.

Počátkem roku 2007 bude v Šanghaji odstartována výroba modelu Škoda Octavia, později se rozběhne i výroba modelových řad Fabia a Superb. Po podpisu smlouvy o spolupráci je zahájení výroby modelu Octavia dalším krokem k proniknutí značky na rostoucí čínský trh.

Licenční výroba v Číně je stavebním kamenem strategie růstu značky Škoda, do jejíhož rámce patří již montážní projekty na Ukrajině, v Kazachstánu, Bosně a Hercegovině, Indii a do budoucna i v Rusku. Realizace strategie růstu je důležitým krokem ve snaze etablovat značku Škoda v mezinárodním měřítku jako velkosériového výrobce.

Předseda představenstva společnosti Škoda Auto Detlef Wittig v této souvislosti řekl: „Čína pro nás představuje jeden ze strategických trhů pro budoucí vývoj značky Škoda. Oficiální představení modelu Octavia je spolu s blížícím se náběhem výroby prvním krokem k vybudování nové pozice značky Škoda v Číně.“

 

-ša-


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za sezonou 2006 - Radek Rochelt

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose