www.car.cz
 

Také Letka Racing Team se hlásí z blížící se Euromilhoes Lisboa Dakar 2007.
     4.1.2007 16:44 - tisková zpráva


První zpráva z letošního Dakaru

Přinášíme Vám první letošní zprávu týkající se účasti Letka Racing Teamu na blížící se Euromilhoes Lisboa Dakar 2007. Tento populární závod letos, podobně jako minulý rok, odstartuje z portugalského Lisabonu. 6.ledna se na start postaví i naše Tatry se startovními čísly 503 (André de Azevedo, Jaromír Martinec, Maykel Vilarta) a 519 (Tomáš Tomeček, Ladislav Lála, Vojtěch Morávek).

1.1. se konvoj dvou ostrých vozů a jednoho doprovodu vydal z Kopřivnice do dějiště startu závodu. Po absolvování více než 3230 kilometrů dorazilo 3.1. trio Tatrovek na hlídané parkoviště určené pro účastníky rallye. Za volantem "modrého" vozu se během přejezdu Tatry Livescore střídali Tomáš Tomeček a Vojtěch Morávek. O řízení "zeleného" vozu se podělili Jaromír Martinec a Ladislav Lála. Doprovodný vůz neřídil nikdo jiný než Petr Vodák, ke kterému se přidal týmový mechanik Tomáš Fajman.

Než konvoj dorazil do Portugalska, tak postupně projel Německem, Francií a Španělskem. V čechách sice bylo v den odjezdu na letošní zimu poměrně chladno, ve Španělsku to však již během mytí všech aut bylo spíše na tričko s krátkým rukávem. Vojtěch Morávek opět potvrdil své zkušenosti s navigací a má velký podíl na dodržení stanoveného harmonogramu. Tři vozy v bojových barvách byly v průběhu cesty všemožně povzbuzovány. Velmi si vážíme podpory, kterou nám vyjadřujete.

Na hlídané parkoviště dorazily prakticky v jednom okamžiku naše Tatry, favorizované Kamazy i DAF Hanse Becxe. Ještě v centru Lisabonu v hustém provozu na sebe přitom posádky mávaly. Krátce po dojetí se k české části týmu přidali brazilští kolegové. Není bez zajímavosti připomenout, že Petrobas slaví 20 let účasti na Dakaru. Kromě kamionu Tatra má Petrobras ve hře ještě motocykl KTM (Jean de Azevedo) a automobil Mitsubishi Pajero (Klever Kolberg).

5.1. by měly všechny vozy projít nezbytnou technickou přejímkou, aby byly následně odstaveny do parc fermé. Od tohoto okamžiku budou Tatry, podobně jako všechny ostré vozy, automobily a motocykly, až do 6.1. podléhat režimu omezeného přístupu.

Již teď se můžete těšit na zpravodajství z průběhu technických přejímek i zákulisí rallye.

z Lisabonu zdraví Ladislav Lála

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose