www.car.cz
 

Lukáš Pešek se v Jerezu těší na body
     tisková zpráva


Gran Premio Marloboro De Espana. Jerez De La Frontera (1.5.2004)

Předpověď počasí, která na víkend slibovala déšť se začala pomalu naplňovat a druhý den závodu ve španělském Jerezu začal silným deštěm. Ani ten však neodradil tisíce diváků od návštěvy okruhu. Ještě hodinu před začátkem ranního volného tréninku třídy 125cc silně pršelo a jezdci tak vyjížděli na mokrou trať. V průběhu tréninku však začalo svítit slunce a chvíli se zdálo, že se počasí umoudří a že by trať mohla rychle vyschnout. 15 minut před koncem se ale obloha opět zatáhla a začal padat hustý déšť. Jezdci si tak mohli vyzkoušet jízdu na mokru a porovnat své výkony v nepříznivých podmínkách a na mokrých gumách. Voda však příliš nevadí českému jezdci Lukáši Peškovi, který v ranním volném tréninku odkroužil 16 kol a svým časem 2:01.909 zajetým v 11 kole se zařadil mezi desítku nejrychlejších jezdců.

„Bohužel hned ráno začalo pršet a trať je mokrá. To sem nechtěl. Můj cíl pro dnešek je zlepšit kvalifikační čas ze včerejška, což na vodě půjde jen těžko. Ale třeba budeme mít odpoledne štěstí a bude sucho, uvidíme.“ řekl Lukáš po ranním tréninku.


Ta trocha štěstí opravdu přišla a v průběhu tréninků tříd MotoGP a 250cc již nepršelo a trať do značné míry oschla. I přesto však nastoupili jezdci třídy 125cc do odpolední kvalifikace na trať, která nebyla zdaleka ideálně suchá. Lukáš v průběhu dnešní druhé kvalifikace ujel celkem 13 okruhů a v posledním kole těsně před vypršením časového limitu pro kvalifikaci zajel čas 1:50,203 a o 0,795s zaostal za dnešním nejlepším časem, který zajel A. Dovizioso. Lukáš byl druhým nejlepším jezdcem na motocyklu Honda a v dnešní kvalifikaci se umístil na sedmém místě.

Za zmínku stojí i fakt, že pouze dva jezdci z celého startovního pole dokázali v průběhu dnešního dne zlepšit svůj kvalifikační čas, a jedním z nich je i náš Lukáš Pešek. Lukáš se svým dnešním výsledkem posunul o jednu řadu na startovním roštu dopředu a do zítřejšího závodu odstartuje z 19 startovní pozice, což je zlepšení v celkovém hodnocení oproti včerejší kvalifikaci. Pole jezdců třídy 125cc bude v zítřejším závodě velmi početné, neboť se do závodu kvalifikovalo celkem 39 jezdců včetně jezdců na divokou kartu. První řadu na startovním roštu zítřejšího závodu tvoří M. Simoncelli, A. Bautista, C. Stoner a P. Nieto.



Lukáš po ukončení kvalifikace a návratu do boxu řekl: „Dnes se mi jelo krásně, lehce a i když trať zdaleka nebyla suchá, tak jsem zajel lepší čas než včera. Oproti včerejšku jsme trochu změnili převodovku a motorka teď jede mnohem líp. Na trati jsme se sjeli se Stonerem a velkou část kvalifikace jsme jeli spolu. Kdyby bylo úplně sucho, zajel bych asi ještě lepší čas, ale těžko říct. Posunul jsme se na startu o jednu řadu dopředu a to je fajn. Určitě je to lepší pozice pro zítřejší závod.“

Počasí je dnes na okruhu v Jerezu opravdu velmi vrtkavé. Během kvalifikace třídy 125cc svítilo slunce, ale bezprostředně po skončení přišla silná přeháňka a během pár minut byla trať opět mokrá. Zítřejší závod tedy bude loterie a výsledek může být do značné míry ovlivněn nenadálým deštěm. Lukáš si vybojoval slibnou startovní pozici a i po dnešku zůstává zde v Jerezu třetím nejlepším jezdcem na motocyklu Honda. O zítřejším závodě řekl:

„Je dobrý, že jsem se posunul dopředu. Když se mi povede start tak jako ve Welkomu, mohl bych se během pár kol posunout ještě víc. Zítra bych určitě chtěl dojet na bodech, to je můj cíl. Doufám, že mi to vyjde.“

- AMD -


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose