www.car.cz
 

Tradice zavazuje: IQ Jänner rallye a speciální rallye pivo
     6.1.2007 10:47 - tisková zpráva


 

Freistadtský pivovar vyrábí zvláštní edici 30 000 lahví

Výherní hra: Party balení piva pro vítěze novinářského sázení

 

IQ Jänner Rallye, která se koná od 11. do 13. ledna 2007 v oblasti Freistadtu v Mühlviertelu, může nabídnout některé zajímavosti také z hlediska kulinářského.

 

Již potřetí bude během podniku k mání tradiční rallye pivo. Freistadtský pivovar naplnil speciálně pro tento podnik 30 000 lhaví (0,3 l). Poprvé je na zadní etiketě vytištěno dvacet různých veselých rallye průpovídek. Rallye pivo (značka Ratsherrntrunk) je k dostání v gastronomických provozech kolem Freistadtu a také u občerstvení hasičů podél trati.

 

„Rallye pivo již patří k IQ Jänner rallye. Diváci ho velice dobře přijali a v minulých dvou letech bylo vždycky vyprodané. O to budeme samozřejmě usilovat i tentokrát. Veselé průpovídky na zadní etiketě by se měly postarat o trochu zábavy, když je na rallye zrovna přestávka“, uvedl Ewald Pöschko, prokurista Freistadtského pivovaru.

 

Poprvé se bude při IQ Jänner rallye 2007 konat také novinářské sázení, které podpoří Freistadtský pivovar. Jde o to, správně tipovat první tři jezdce v celkové klasifikaci ve správném pořadí. Účastnické tikety budou k dispozici před rallye v tiskovém středisku. Vítěz se může těšit na party balení pro 20 osob od Freistadtského pivovaru. To obsahuje samozřejmě pivo, limonády a minerálky. V případě více správných tipů rozhodne los.

 

Pivovar ve Freistadtu je jedním z 19 malých pivovarů v Horních Rakousích a je největší ze šesti pivovarů v Mühlviertelu. Budova pivovaru byla postavena v letech 1770  až 1780, přičemž již v roce 1363 propůjčil vévoda Rudolf IV. občanům Freistadtu privilegium vařit a čepovat pivo. Od počátku byl pivovar veden jako komuna. Tato právní forma je dnes poslední svého druhu ve střední Evropě.

 

Výstav Freistadtského piva činí cca 60 000 hl ročně v pěti různých druzích  (Ratsherrntrunk, Märzen, Midium, Dunkel a Weihnachtsbock). A k tomu 20 000 hl Freistadtské limonády. Pivo se prodává prostřednictvím 350 partnerů v hostincích a 250 obchodních partnerů.  

 

25. IQ-Jänner Rallye 2007, tisková služba

Armin Holenia/ Andreas Walk, tel. +43 664 201 27 00

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2007- press car a Lopré na přejímkách, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose